Gent 6-dags

Finale jagten ved 6-dagsløbet i Gent er for kort tid siden blevet skud af, og det blev med en danske sejr til Michael Mørkøv sammen med sin makker Iljo Keisse, foran belgierne Gijs van Hoecke / Kenny De Ketele og Otto Vergaerde / Jasper De Buyst.

Fra starten af 6-dagsløbet havde det dansk-belgiske klasse par, Michael Mørkøv / Iljo Keisse lagt sig i spidsen for det 75. 6-dagsløb i Gent.  Alt imens kæmpede parrene De Ketele / van Hoecke, De Buyst / Vergaerde, og De Pauw / Kneisky dag for dag, at vriste den samlede føring fra Mørkøv / Keisse. De Pauw / Kneisky var de første det måtte strække gevær og faldt fredag 3 omgange tilbage i forhold til de øvrige. Danskerne Alex Rasmussen / Marc Hester lå fra første dagen på løbets 5. plads, men Efter en stærk fredag og lørdag, kørte parret sig helt tilbage i kampen om den samlede sejr. I løbet af den afsluttende søndag lykkedes det sågar parret, at køre sig frem på omgangs højde med de førende, og op på den samlede 3. plads. Men da først Mørkøv / Keisse og senere van Hoecke / De Ketele begge rundede 400 point, og dermed blev tilskrevet en bonus omgang, faldt det rent danske par en omgang tilbage. Kort inden finalen lykkedes det ligeledes Vergaerde / De Buyst at runde de 400 point, og dermed komme de på omgangshøjde med Rasmussen / Hester.

Finalen

Forud for finalen var der dømt døbt løb mellem Mørkøv / Keisse og van Hoecke / De Ketele, der begge lå med 419 point. Kun en omgang efter, lå både Vergaerde / De Buyst med 410 point og danskerne Rasmussen / Hester med 212 point. Dermed kunne det nærmest ikke blive mere spændende forud for den afsluttende time jagt i Kuipke.

Finalen gik over 60 minutter, hvor der inden for de sidste 50 omgange var 5 spurter de sidste med 10 omganges mellemrum. I løbet af jagten havde det lykkedes for Vergaerde / De Buyst at hente den manglende omgang på Mørkøv / Keisse og van Hoecke / De Ketele, mens Alex Rasmussen / Marc Hester måtte se henvist til løbets 4. plads en omgang efter de tre par. Indenfor de sidste 50 omgange skiftede føringen mellem van Hoecke / De Ketele og Mørkøv / Keisse flere gange. Vergaerd / De Buyst forsøgte ellers at lukke hullet på de 9 point de var bagud inden finalen, men efter at brugt mange kræfter i finalen var det en umulig opgave. Dermed blev de sidste omgange den længe vente kamp mellem de belgiske 6-dags stjerner og deres respektive makkere. Her viste Mørkøv / Keisse deres store klasse og tog en afgørende omgang i jagtens døende minutter. Dermed kunne Michael Mørkøv og Iljo Keisse juble over deres sejr nr. 2 og 6 i Gent.

Udover sejren til Michael Mørkøv og den samlede 4. plads til Alex Rasmussen og Marc Hester, sluttede den 4. dansker i løbet, Jesper Mørkøv, på løbets 6. plads sammen med hollandske Nick Stöpler. Dermed kan man kun være ovenud tilfreds med den danske indsats. Nu følger der 6-dags rytterne en længere pausen inden sæsonen genoptages til januatr i Rotterdam.

U23 Løbet

I U23 løbet var et par de øvrige klart overlegne, nemlig det britiske par med Mark Stewart og Germain Burton. De to unge briter var fra den første dag deres konkurrenter overlegne, og først på løbets sidste dag tog de sig ikke af sejren i parløbet. På løbets anden plads kom det belgiske par, Killian Michiels og Matthias Van Beethoven, der i sommers var forbi Aarhus Cyklebane. Præcis som ved Kay Werners mindeløb, måtte de unge belgiere nøjes med anden pladsen. De danske ryttere lå længe med fremme, men måtte ved indgangen til weekenden opgive at køre med om pladserne på podiet. Det rent danske par med Simon Bigum og Mathias Lindberg slutter på 7. pladsen 11 omgange efter, mens Elias Helleskov-Busk faldt med sin tjekkiske makker Denis Rugovac, tilbage til 10. pladsen 17 omgange efter det britiske par.

Dame klassen

Dame ryttere kørte lørdag og søndag individuelt omnium. Her vandt polske Malgorzata Wojtyra foran den belgiske stjerne rytter Jolien D’Hoore. Norske Anite Stenberg, der til dagligt bor og træner i Danmark, sluttede på den samlede tredje plads, mens danske Amalie Winther-Olsen sluttede som nr. 7.

foto: Slusa
Top 3 hos damerne. Foto: Slusa

Resultat Professionals:

 1. Michael Mørkøv (Danmark) / Iljo Keisse (Belgien), 457 point.
 2. Gijs van Hoecke (Belgien) / Kenny De Ketele (Belgien), + 1 omg., 449 point.
 3. Otto Vergaerde (Belgien) / Jaspre De Buyst (Belgien), + 1 omg., 442 point.
 4. Alex Rasmussen (Danmark) / Marc Hester (Danmark), + 2 omg., 212 point.
 5. Moreno De Pauw (Belgien) / Morgan Kneisky (Frankrig), + 12 omg., 371 point.
 6. Jesper Mørkøv (Danmark) / Nick Stöpler (Holland), + 16 omg., 156 point.
 7. Melvin van Zijl (Holland) / Yoeri Harvik (Holland), + 20 omg., 138 point.
 8. Christian Grasmann (Tyskland) / Marcel Kalz (Tyskland), + 20 omg., 122 point.
 9. Stijn Steels (Belgien) / Andreas Müller (Østrig), + 45 omg., 76 point.
 10. David Muntaner (Spanien) / Lindsay De Vylder (Belgien), + 49 omg., 79 point.
 11. Christopher Lawless (England) / Roy Pieters (Holland), + 52 omg., 83 point.
 12. Bejamin Thomas (Frankrig) / Tristian Marguet (Schweiz), + 62 omg., 62 point.

Resultat U23:

 1. Mark Stewart (Skotland) / Germain Burton (England), 147 point.
 2. Killian Michiels (Belgien) / Matthias Van Beethoven (Belgien), + 5 omg., 105 point.
 3. Bryan Boussaer (Belgien) / Lorenzo Blomme (Belgien), +7 omg., 65 point.
 4. Stefan Schneider (Tyskland) / Dylan Van Zijl (Holland), + 8 omg., 55 point.
 5. Jules Hesters (Beglien) / Gerben Thijssen (Belgien), + 8 omg., 45 point.
 6. Stefan Mastaller (Østrig) / Tobias Wauch (Østrig),+10 omg., 23 point.
 7. Simon Bigum (Danmark) / Mathias Lindberg (Danmark), +11 omg., 31 point.
 8. James Baeyens (Belgien) / Mathias Lefeber (Belgien), +13 omg., 16 point.
 9. Silvan Dieterich (Schweiz) / Stefan Matzner (Østrig), +15 omg., 3 point.
 10. Elias Helleskov-Busk (Danmark) / Denis Rugovac (Tjekkiet), +17 omg., 115 point.
 11. Davide Plebani (Italien) / Francesco Lamon (Italien), +31 omg., 9 point.
 12. Arne De Groote (Belgien) / Maxim Pirard (Belgien), +44 omg., 4 point.

Resultat Damer:

 1. Malgorzata Wojtyra (Polen), 212 point.
 2. Jolien D’Hoore (Belgien), 204 point.
 3. Anita Stenberg (Norge), 192 point.
 4. Lotte Kopecky (Belgien), 171  point.
 5. Alzbeta Pavlendova (Slovakiet), 155 point.
 6. Kaat Van Der Meulen (Belgien), 143 point
 7. Amalie Winter-Olsen (Danmark), 134 point.
 8. Jesse Vandenbulcke (Belgien), 130 point.
 9. Gilke Croket (Belgien), 118 point.
 10. Sara Ingelbrecht (Belgien), 100 point.