Rotterdam 6-dagsløb

For få øjeblikke siden blev 6-dagsløbet i Rotterdam afgjort, og det blev med den tidligere spanske verdensmester i parløb, Albert Torres, der sammen med Sebastian Mora Vedri løb af med sejren, efter en vanvittig finale.

Som vi tidligere skrev, var hele 6 par inde i kampen om den samlede sejr i Rotterdams 6-dagsløb. Kort inden den afsluttende finale, lykkedes det de danske mestre Jesper Mørkøv / Alex Rasmussen at vinde et 100 omganges parløb ved at tage en omgang. For sejren fik det danske par yderligere 20 point, som lige akkurat sikrede dem 202 point, og en bonus omgang, som bragte dem på omgangshøjde med de førende Wim Stroetinga / Raymond Kreder og Albert Torres / Sebastian Mora Vedri, ved indgangen til aftenens finalejagt.

I løbet af finalejagten lykkedes det relativt hurtigt for parrene, Morgan Kneisky / Christian Grasmann, Niki Terpstra / Yoeri Havik og Kenny de Ketele / Moreno de Pauw at vinde, ikke bare en men hele to omgange. Dermed var løbet nærmest nulstillet, og hele 6 par var på omgangshøjde. Det begyndte at ligne en afgørelse, da spanierne Torres / Mora Vedri tog en omgang med godt 20 min igen. Kort efter kom også Kneisky / Grasmann alene rundt, og de hollandske par blev fanget i det taktiske spil. Da Terpstra/Havik og Stroetinga / Kreder angreb lige inden de afsluttende 50 omgange, var taget ellers ved løfte sig af Ahoy Arena,  men de to par blev lukket ned af Kneisky / Grasmann, til publikums store ærgrelse.

De to spaniere havde et sikkert forspring på point til det fransk/tyske par, så de skulle reelt “bare” sikre sig at Terpstra / Havik ikke fik taget deres omgang tilbage, eller at Kneisky / Grasmann ikke gik alene rundt og snød dem fra sejren. Det lykkede ikke for de stridende par at vinde yderligere omgange på de stærke spanierne, som nærmest var afskrevet sejren i løbet af weekenden de en overgang var 2 omgange bagud. Alligevel lykkedes det for Torres / Mora Vedri at kæmpe sig tilbage, og kunne her til aften modtage publikums hyldes i Ahoy Arena, som vindere af den 34. udgave af 6-dagsløbet i Rotterdam.

Danskerne Jesper Mørkøv / Alex Rasmussen havde ellers fået kæmpet sig tilbage på omgangshøjde, blandt andet med de spanske vindere inden finalen, men måtte se sig fanget i det taktiske spil i starten af jagten, og i sidste ende se sig falde tilbage til 4. pladsen. Værre gik det for parret som førte forud for finalen. De to hollændere Wim Stroetinga og Raymond Kreder, faldt helt ned som nr. 6, efter en vanvittig underholdende finale i Ahoy Arena. Næste løb bliver om 2 dage i Bremen.

Slutresultat:

 1. Par nr. 6: Albert Torres (Spanien) / Sebastian Mora Vedri (Spanien), 231 point
 2. Par nr. 3: Morgan Kneisky (Frankrig) / Christian Grasmann (Tyskland), 117 point
 3. Par nr. 1: Niki Terpstra (Holland) / Yoeri Havik (Holland), + 2 omg., 223 point
 4. Par nr. 5: Jesper Mørkøv (Danmark) / Alex Rasmussen (Danmark), + 3 omg., 248 point
 5. Par nr. 4: Kenny de Ketele (Belgien) / Moreno de Pauw (Belgien), + 3 omg., 232 point
 6. Par nr. 7: Wim Stroetinga (Holland) / Raymond Kreder (Holland), + 3 omg., 221 point
 7. Par nr. 8: Markus Barry (Holland) / Jesper Asselman (Holland), + 9 omg., 93 point
 8. Par nr. 14: Sebastian Wotschke (Tyskland) / Hans Pirius), + 9 omg., 54 point
 9. Par nr. 2: Michel Kreder (Holland) / Andre Looij (Holland), + 15 omg., 91 point
 10. Par nr. 11: Alex Buttazzoni (Italien) / Marco Zanotti (Italien), + 28 omg., 17 point

DNF

 • Par nr. 9: Lucas Liss (Tyskland) / Marcel Kalz (Tyskland)
 • Par nr. 10: Filippo Pozzato (Italien) / Jens Mouris (Holland)
 • Par nr. 12: Melvin van Zijl (Holland) / Michael Vingerling (Holland)

Talents Cup

I talent løbet blev det ikke overraskende det belgiske par med Matthias van Beethoven / Killian Michiels, der løb af med sejren. De to unge belgiere, der i sommers var forbi Aarhus Cyklebane, tog allerede på første dagen en omgang på de øvrige par. Søndag lykkedes det tyskerne Arne Egner / Manuel Porzner at tage en omgang og vinde jagten, men da belgierne også kom rundt, øgede de forspringet til de øvrige par. Denne føring forsvarede de to belgiere hele vejen i mål her til aften.

På podiets nederste trin finder vi det danske par Simon Bigum / Elias Helleskov Busk. Parret vandt mandags jagt, og var fra starten med til sætte deres præg på løbet i Rotterdam. En flot resultat af de to ryttere, som vi nok kan forvente at se til start ved det Københavnsk 6-dagsløb i februar.

Nederst på listen finder vi det dansk/norske par med Martin Frank / Fredrik Steen. De to har sammen fået deres debut i et internationalt 6-dagsløb, hvilket helt sikkert har været en stor oplevelse. Det første aften kom de to skidt afsted, og tabte som de eneste 5 omgange, siden fik de kæmpet sig op i tabellen, men et styrt i weekenden gjorde at parret tabte yderligere terræn. Men i det store billede har det været en fornuftig start for de unge ryttere, hvor Fredrik Steen håber på at blive Norges første professionelle 6-dagsrytter.

 1. Par nr. 6: Killian Michiels (Belgien) / Matthias van Beethoven (Belgien), 126 point.
 2. Par nr. 12: Arne Egner (Tyskland) / Manuel Porzner (Tyskland), + 1 omg., 24 point.
 3. Par nr. 14: Simon Bigum (Danmark) / Elias Helleskov Busk (Danmark), + 2 omg., 115 point.
 4. Par nr. 7: Lorenzo Blomme (Belgien) / Bryan Boussaer (Belgien), + 2 omg., 96 point.
 5. Par nr. 3: John Meewisse (Holland) / Jason van Dalen (Holland), + 2 omg., 39 point.
 6. Par nr. 4: Rick Mensink (Holland) / Nils Vanderaerden (Belgien), + 2 omg., 38 point.
 7. Par nr. 8: Silvan Dietrich (Schweiz) / Stefan Matzner (Østrig), + 3 omg., 51 point.
 8. Par nr. 2: Dylan van Zijl (Holland) / Bas Ottevanger (Holland), + 5 omg., 9 point.
 9. Par nr. 10: Joseph Berlin-Semon (Frankrig) / Philemon Marcel-Millet (Frankrig), + 5 omg, 8 point.
 10. Par nr. 13: Leon Hofman (Holland) / Dennis van Leeuwen (Holland), + 7 omg, 10 point.
 11. Par nr. 1: Ocko Geserick (Holland) / Marc Veldt (Holland), + 12 omg., 2 point.
 12. Par nr. 11: Moritz Augenstein (Tyskland) / Stephen Bradbury (England), + 13 omg., 0 point.
 13. Par nr. 9: Martin Frank (Danmark) / Frederik Steen (Norge), + 13 omg., 0 point.