Sprint Renæssance?

Uofficielt DM i Keirin

Torsdag aften byder D.B.C. velkommen til bane stævne i Ballerup, hvor aftenens hoved begivenheder er derny mesterskabet samt det uofficielle danske mesterskab i keirin.

Ikke siden 1999 har sprinterne kunnet dyste om medaljer i keirin disciplinen. For få uger siden stod D.B.C. ligeledes for afviklingen af et uofficielt mesterskab i holdsprint, som nu følges op med et lignende mesterskab for de tunge ryttere i keirin. Hele 9 ryttere er at finde på listen over startende ryttere, heriblandt hele tre tidligere danske sprint mestre i sprint. Bernhard Franzpötter har i mange år været den bedste sprinter herhjemme, med både DM og VM titler på CV’et. I sommers vandt Bernhard Grand Prix’et i Aarhus foran William Rimkratt-Milkowski. Netop Rimkratt-Milkowski, som blev sprint mester i 2013 er også at finde til start, er måske Danmarks hurtigste lige netop nu. Den sidste danske mester i sprint på startlisten, er fynske Henrik D. Nielsen, som vandt guldet tilbage i 2003. Men løbets absolutte favorit, er den unge Frederik Rodenberg Madsen, som i år vandt 1.000 meter på tid både i junior og senior. Frederik satte ved de danske mesterskaber i Odense i år, ny dansk rekord på dansk grund på 1.000 meter. Ved den lejlighed besejrede Frederik den olympiske mester Lasse Norman Hansen.

DM på 1.000 meter for Junior: D.C.R. Ballerup tog guld, sølv og bronze ved Frederik Rodenberg Madsen, Timothy Berthol Hansen og Tim Vang Cronquist. foto: Jens Berthol Hansen
D.C. R. – Ballerup’ Frederik Rodenberg Madsen, vandt i sommers junior DM i Aarhus, er måske det bedste bud på en ny mester i keirin. Foto: Jens Berthol Hansen

I D.B.C.s derny mesterskab er den tidligere Europa mester i disciplinen, Jesper Mørkøv, at finde til start. Jesper må regnes som den klare favorit i løbet, som køres med indledende heats og finale. Men det bliver spændende at følge den unge komet og danske mester i 4.000 meter indv., Julius Johansen. Udover keirin og derny mesterskaberne køres der løb for alle klasser på aftenen, som afsluttes det traditionelle parløb.

Starten går 18.15 torsdag aften i Ballerup Super Arena.