Sæsonen 2015

Bane sæsonen blev afsluttet med Gert Franks Æresløb, den sidste torsdag i august. Efter den længste sæson i flere år, gør cyklebanens formand Johannes Ollerup Sall, status.

Vi er glade for, at have taget cyklebanen endnu et skridt i den rigtige retning. Tæt samarbejde med kommunen, har medført en total renovering af banen, og den står som ny“. Sæsonen blev afsluttet med Gert Franks Æresløb torsdag d. 27. august. Et løb som blev vundet af de to 6-dags professionelle, Alex Rasmussen og Elias Helleskov Busk. “Vi sluttede flot af i år. Selve løbet var af høj kvalitet og med nogle gode navne til start“. Kom det var en tydeligt glad Johannes Ollerup Sall. Der er sket meget siden Johannes gik ind som formand for en skræntende cyklebane tilbage i 2010. I 2011 indførte Johannes æresløb for Gunnar Asmussen og genoptog æresløbet for Niels Fredborg, og siden da er det kun gået den rigtige vej for cyklebanen. “Der er sket utroligt meget siden jeg lavede æresløb for Gunnar (red. Asmussen) og Niels (red. Fredborg), hvor der vel kom 30-40 mennesker og mest lokale rytter. I dag har vi løftet niveauet på samtlige parametre, der kommer snildt over 500 tilskuere til løbene, vi har ryttere fra øverste hylde og hele landet til start hver gang“.

Aarhus Cyklebane oplever i disse år begyndelse på en ny renæssance: “Første skridt til et løft til cyklebanen har været, at hæve aktivitets niveauet, hvilket vi har gjort hvert år siden jeg overtog styringen af cyklebanen. Hvert år, har vi lagt flere løb på kalenderen, samtidigt med at vi får flere og flere ryttere til start. I år har der været hele 120 ryttere til start i diverse løb på cyklebanen, det er et kæmpe tal i forhold til 11 ryttere i 2011 og går vi 40 tilbage i tiden til 1975, så er vi helt på højde med de “gamle” dage hvor der var 109 registrerede ryttere“.

Det er dog ikke kun på kvantiteten, at cyklebanen har fået et løft, men også på det sportslige niveau er cyklebane med på højeste niveau: “Det har været vigtigt for os, at det sportslige niveau har fulgt med i tråd med flere og større arrangementer. Vi har igen i år kunnet præsentere stærke udlændinge, landevejs professionelle og en række af de bedste danske baneryttere. Vi har i år kunnet konstatere, at især de Københavnske ryttere har været glade for at besøge Aarhus Cyklebane, hvilket også afspejles i præmie listen“. Smiler Johannes Ollerup Sall. Øverst på præmielisten er det netop landsholdet Daniel Hartvig, foran den tidligere danske sprint mester William Rimkratt-Milkowski. En list hvor også den 4-dobbelte verdensmester Alex Rasmussen og Tour de France deltageren Michael Valgren er at finde.

Den positive udviklingen er til del også Aarhus kommune fortjeneste. “Gennem tæt dialog og samarbejde med Aarhus kommunen er vi kommet langt med renoveringen af hele komplekset. Selve banelegemet er blevet lappet og renoveret samt renset, så banen i dag ligner en sprit ny cyklebane. Vi er selv i gang med at renovere kabinebygningen og så bliver dommertårnet sat i stand, samt en total renovering af tribunen hen over vinteren. Uden kommunen ville anlægget ikke stå så flot som det gør i dag.

Hvad der måske er vigtigste for cyklebanens fremtiden, er lokale ryttere. “Træningen har næsten været for succesfuld, der er kommet mange flere nye cykelryttere i år end vi havde turde drømme om“. Griner Johannes og fortsætter: “Michael (red. Berling) kom til som træner i fjor, og har tilført en kontinuitet og kvalitet i træningen, som har løftet den sportslige værdi af træningen. Der kommer flere og flere lokale landevejs ryttere vores træning nu, end for bare et år siden. En ung fyr som Jakob Frandsen, startede i sommers, og har kørt fantastisk og en vi forventer os meget af i de kommende år. Morten Høgh Abel Jensen, er endnu en rytter som først er startet op på banen i år, og er en del af vore 4.000 meter hold som vi forventer os en hel del af til DM om få uger. Johan Tiedemann Langballe er kun 16 år gammel, men allerede dobbelt dansk junior mester og var en del af vores 4.000 meter hold, der tog DM sølv i fjor. En rytter som Nicklas O. Pedersen er allerede et kendt navn på banen på trods af hans unge alder, og sammen med en lang række af unge gutter i U19 og U17 så forventer vi en række lokale navne på cyklebanen mange år frem i tiden“.

Formand Johannes Ollerup Sall gør status.
Formand Johannes Ollerup Sall gør status.