Suveræne Belgiere i Rotterdam

Rotterdam 6-dagesløb

Kenny de Ketele og Moreno de Pauw overstrålede det resterende felt i årets første 6-dagesløb, da de tirsdag aften sluttede løbet i Rotterdam 4 omgange foran nummer to.

De to belgiere havde reelt set sikret sig den endelige sejr inden aftenens finalejagt, og den afsluttende jagt blev en kamp om podiet. Her trak hollænderne Havik & Stroetinga og de fanske verdensmestre Kneisky & Thomas, da de to par var de eneste der kunne holde sig på omgangshøjde med belgierne i finalen. Dermed måtte de lokale helte Terpstra & van Baarle, de spanske europamestre Torres & Mora Vedri og vores danske helte Hester & Mørkøv se sig slået i forhold til podie pladserne. Især Terpstra & van Baarle og spanierne forsøgte ved flere lejlighed at gen erobre den omgang der ville bringe dem tilbage på podiet, men lige lidt hjalp det. De to danskere havde ellers taget en flot sejr tidligere på aftenen i super sprinten og lå med gode muligheder for en tur på podiet, men de to danskere så slidte ud undervejs i den afsluttende jagt. Én enkelt omgang af danskerne ville have sikret dem en tredje plads, men det virkede ikke til at de to, oven på en flot ugen, havde det nødvendige overskud til at forsøge sig i et stort forsøg og måtte til sidst stille sig tilfredse med 6. pladsen.

Sejren var den første for Kenny de Ketele og Moreno de Pauw i Ahoy Arena i Rotterdam, og den første af et rent belgisk par siden legenderne Merckx og Sercu i 1976. Tilbage i november vandt de to på hjemmebanen i Ghent, og de ville have været stor favoritter i København til februar, hvis ikke det var fordi Kenny de Ketele er blevet sat sammen med Michael Mørkøv i par nummer 7.

Det blev også til en sten sikker belgisk sejr i U23 klassen, hvor der skulle uheld til for at kunne fratage Bryan Boussaer & Jules Hesters sejren. Også her blev det til en dansk 6. plads til de to unge københavnere, Martin Mollerup & Anders Fynbo. 

Samlet Resultat

Plac. Nr. Navn: Omg. Pts.
1 2 Kenny de Ketele (Belgien) 0 231
Moreno de Pauw (Belgien)
2 6 Yoeri Havik (Holland) 4 209
Wim Stroetinga (Holland)
3 7 Morgan Kneisky (Frankrig) 5 127
Benjamin Thomas (Frankrig)
4 3 Niki Terpstra (Holland) 6 188
Dylan van Baarle (Holland)
5 5 Albert Torres (Spanien) 6 141
Sebastian Mora Vedri (Spanien)
6 4 Marc Hester (Danmark) 6 132
Jesper Mørkøv (Danmark)
7 13 Jesper Asselman (Holland) 8 112
Pim Ligthart (Holland)
8 1 Roger Kluge (Tyskland) 10 181
Christian Grasmann (Tyskland)
9 12 Dion Beukeboom (Holland) 10 122
Jan-Willem van Schip (Holland)
10 8 Raymond Kreder (Holland) 11 104
Ramon Sinkeldam (Holland)
11 9 Daniel Staniszewski (Polen) 12 202
Wojciech Pszczolarski (Polen)
12 11 André Looij (Holland) 14 92
Nick Stöpler (Holland)
13 10 Roy Pieters (Holland) 17 73
Melvin van Zijl (Holland)