DM Sprint

I fjor var Aarhus snublende tæt på en guldmedalje, da Morten Abel sikrede sig sølv i Aarhus. I aften køres mesterskabet i Ballerup og Aarhus er repræsenteret ved Grand Prix’et nummer 2, Rasmus Søgaard.

Sprint er den ældste og mest klassiske disciplin i cyklingens historie, og en disciplin med en stor og flot historie. Det første danske mesterskab blev kørt helt tilbage i 1894 og vandtes af københavnske Peter Koch. Siden har mange store navne i dansk cykelsport taget sig af titlen af Danmarks hurtigste cykel rytter. 

I fjor vandt William Rimkratt-Milkowski sit tredje mesterskab i Aarhus, og går ind til årets mesterskab som favoritter sammen med sin yngre klubkammerat, Jakob Joensen. De to sprintere har turneret Europa rundt henover sommeren for at køre så mange konkurrence som muligt, samt været på UCIs sprinter skole i Aigle, Schweiz. Her har begge ryttere forbedret sig betragteligt, og Joensen har ved flere lejligheder sat dansk junior rekord. Derudover er nr. 3 fra Grand Prix’et i Aarhus, Rasmus Nejrup fra Roskilde, at finde på startlisten samt ColoQuick – Cults stærke Rasmus Bøgh Wallin, Jens Chr. Dichie samt de to fynboer Martin Steffensen og Bjørn Beeck for at nævne nogle. Desværre er der kun én af de tre medalje vindere fra 2016, at finde ved aftenens mesterskab. Odense’ Mathias Munk Andersen, der i fjor hentede bronze og i sommers vandt Petit Prix i Aarhus, er forhindret i at deltage. Hellere ikke Aarhus hurtigste mand i 2016, Morten Abel, er at finde ved årets mesterskab. Abel indstillede allerede tidligt på sæsonen, sine sportslige aktiviteter og hvorvidt han kommer tilbage til 2018 er endnu uvist.

Aarhusianske deltagelse

Uden vice-mesteren fra 2016, stiller Aarhus kun med Rasmus Søgaard ved aftenens mesterksab. Søgaard er en atypisk sprinter, men en rytter der besidder nogle imponerende kvaliteter. Hvilket blandt andet har sikret ham andenpladsen ved Grand Prix’et i Aarhus både i 2016 og 2017, ved begge lejligheder lige bag Rimkratt-Milkowski. Søgaard er ud af MTB sporten, hvor han i 2017 både vandt verdens- og europamesterskabet i MTB orientering, og så har netop skrevet kontrakt med det lokale Team AURA Energi – C.K. Aarhus med henblik på 2018. Hvorvidt Søgaard står rent formmæssigt overfor de stærke københavnere er uvist, og derfor er det ikke muligt at spå om en potentiel placering.

Rasmus Søgaard og Niels Fredborg ved Fredborgs Æresløb 2017. Foto: Mogens Jørgensen.

Foruden DM i sprint køres der løb for øvrige klasser, med start kl. 18.00 i Ballerup Super Arena.

Komplet startliste til DM i sprint:

 • Tim Bendtsen
 • Benjamin Movang
 • Rasmus Søgaard
 • Bjørn Beeck
 • Alberto Heegaard
 • Martin Steffensen
 • Rasmus Bøgh Wallin
 • Jens Dich
 • Rasmus Nejrup
 • Jakob Joensen
 • William Rimkratt-Milkowski