Niels Fredborgs Æresløb

Aarhus Cyklebane havde sørget for perfekte rammer for det stort anlagte Æresløb for Niels Fredborgs, med årets flotteste sommerdagen. Blå himmel og ingen vind var katalysator for flot cykelløb i alle klasser.

Aftenens program blev skudt i gang den 71. udgave af Aarhus By’s Grand Prix, hvor 6 ryttere skulle dyste om sprint titlen. I første halvfinale forsøgte den lokale veteran Michael Berling sig med et langt overraskende angreb, men i sidste sving kom Danmarksmesteren William Rimkratt-MIlkowski og Martin Steffensen forbi. Rasmus Søgaard kørte sig højst overraskende til andenpladsen i fjor, men med et særdeles stærkt våben i sin lange spurt. Denne taktik gik Søgaard hjem med i anden halvfinale, og selvom Mathis Munk Andersen fik fanget Søgaard og på mål langsiden forsøgte et angreb kunne han ikke gå forbi den stærke aarhusianer. Dermed var Rimkratt-MIlkowski og Søgaard atter klar til finalen. Rasmus Nejrup fra Roskilde blev tredje deltagere i finalen, efter en overbevisende sejr i opsamlings heatet. Her gik Rasmus overraskende en lang spurt hjem, og før de andre kunne nå at reagere var den unge Roskilde rytter udenfor række vide. 

Grand Prix’et første afdeling var et opgør mellem de to trænings kammerater fra Ballerup, Rimkratt-Milkowski og Nejrup. Selvom Nejrup i vinters ved flere lejligheder havde besejret Danmarksmesteren, var der igår ingen tvivl om udfaldet, og Milkowski tog det første match point. Anden afdeling blev et opgør mellem Søgaard og Nejrup. Denne gang kørte Søgaard et mere taktisk løb, hvor han gemte sig i Nejrup blinde vinkel. Ved klokken for sidste omgang åbnede Søgaard en kraftfuld spurt og kunne tage en sikker sejr til publikums store begejstring. Søgaard forsøgte i den tredje afdeling at gå sin lange spurt hjem, men Rimkratt-Milkowski var hurtigt over ham og kunne skyde forbi på langsiden.

Forud for Grand Prix’et fjerde afdeling første Rimkratt-Milkowski med 2 point match point foran Søgaard og Nejrup med hhv. 3 og 4 point. Rimkratt-Milkowski havde fået førerpligten, og forsøgte sig med en hurtig udgangs fart i bunden af banen. Søgaard kom for langsomt fra start, og så var Rimkratt-Milkowski væk. Søgaard forsøgte at lukke hullet med Nejrup på hjul, men de to kunne ikke nå op til Danmarksmesteren, som gik den lange spurt hele vejen til mål og kunne dermed tage sin anden Grand Prix titel i Aarhus og kommer dermed op på siden af ryttere som Michael Hübner, Curtis Harnett og Willy Falck Hansen. Søgaard førsøgte af lukke forgæves at hullet, men kunne tage anden pladsen foran Nejrup, som så ud til at være tømt for energi efter de mange matcher. 

Rasmus Nejrup og William Rimkratt-Milkowski undervejs i Grand Prix finalen. Foto: Mogens Jørgensen.

 

Dagens jubilar, Niels Fredborg, og den nykårede Europamester Rasmus Søgaard blev fejret på behørigvis. Foto: Mogens Jørgensen.

 

Niels Fredborg i samtale med Grand Prix vinderen William Rimkratt-Milkowski. Foto: Mogens Jørgensen.

Petit Prix

De slagne ryttere fra de indledende halvfinaler dystede undervejs i det lille Prix, Petit Prix. Den fynske mester, Mathias Munk Andersen gjorde kort proces, først med Michael Berling og dernæst Martin Steffensen. I den tredje afdeling fik vi aftenens tætteste afgørelsen mellem Martin Steffensen og Michael Berling. Steffensen gik spurten hjem ved klokken, men den rutinerede Berling trak langsomt Steffensen ind og kunne på de sidste meter skyde cyklen forbi. I den fjerde og afgørende afdeling åbnede Steffensen en lang spurt, men Berling og Munk Andersen var over ham med det samme. Munk Andersen kørte en sikker sejr hjem og dermed også sejren i Petit Prix’et som den første fynbo i historien, foran Berling og Steffensen.

Den fynske mester, Mathias Munke Andersen (rød/hvid tricot) skuffede i Grand Prix’er og måtte i sidste ende ‘nøjes’ med sejren i det lille ‘Petit’ Prix. Foto Mogens Jørgensen

Resultater

Halvfinale 1

 1. William Rimkratt-Milkowski (København)
 2. Martin Steffensen (Odense)
 3. Michael Berling

Halvfinale 2

 1. Rasmus Søgaard
 2. Mathias Munk Andersen (Odense)
 3. Rasmus Nejrup (København)

Opsamling

 1. Rasmus Nejrup (København)
 2. Michael Berling
 3. Martin Steffensen (Odense)
 4. Mathias Munk Andersen (Odense)

Aarhus By’s Grand Prix

Første Afdeling

 1. William Rimkratt-Milkowski (København)
 2. Rasmus Nejrup (København)

Anden Afdeling

 1. Rasmus Søgaard
 2. Rasmus Nejrup (København)

Tredje Afdeling

 1. William Rimkratt-Milkowski (København)
 2. Rasmus Søgaard

Fjerde Afdeling

 1. William Rimkratt-Milkowski (København)
 2. Rasmus Søgaard
 3. Rasmus Nejrup (København)

Samlet Stilling

 1. William Rimkratt-Milkowski (København), 3 point
 2. Rasmus Søgaard, 5 point
 3. Rasmus Nejrup (København), 7 point

Petit Prix

Første Afdeling

 1. Mathias Munk Andersen (Odense)
 2. Michael Berling

Anden Afdeling

 1. Mathias Munk Andersen (Odense)
 2. Martin Steffensen (Odense)

Tredje Afdeling

 1. Michael Berling
 2. Martin Steffensen (Odense)

Fjerde Afdeling

 1. Mathias Munk Andersen (Odense)
 2. Michael Berling
 3. Martin Steffensen (Odense)

Samlet Stilling

 1. Mathias Munk Andersen (Odense), 3 point
 2. Michael Berling, 5 point
 3. Martin Steffensen (Odense), 7 point