Aarhus rytter tæt på VM

Johan Tiedemann Langballe

Juniorverdensmesterskaber på cyklebanen afholdes til sommer i schweiziske Aigle, men allerede nu har det danske landshold fuld gang i forberedelserne. I denne uge afholdes første forberedende samling på banen i Ballerup, og der en rytter fra Aarhus blandt de udvalgte.

Den kun 17-årige Johan Tiedemann Langballe fra Viby, er stærkt inde i billedet til det danske 4.000 meter hold samt deltagelse på 1.000 meteren. Trods sin unge alder, er Johan ikke nogen novice på cyklebanen. I 2015 vandt Johan de danske U19 mesterskaber i scratch- og pointløb på Aarhus Cyklebanen, mens han også var en bærende del af det århusianske senior hold, der tog medaljer i 2014 og 2015.

Banetræner Michael Berling: ”Jeg har fulgt Johan siden han var 13 år, og han nogle naturlige kompetencer, der gør ham til en god banerytter. Det viste han allerede i 2014, da han var med til at vinde DM sølv i holdløb for senior, kun 15 år gammel”. I fjor hentede Johan guld på hjemmebanen i Aarhus, både scratch- og pointløb inden det blev til DM bronze i senior holdløbet. ”Johan en stor fyr, med potentialet til at udvikle sig til international topklasse. Denne vinter har han været en del af DCUs kraftcenter-træning i Odense, hvilket har udviklet ham endnu mere i den rigtige retning. Det er et kæmpe aktiv for cyklebanen, at have en rytter som Johan til den daglige træning og konkurrencerne. At han nu er en del af DCU 4.000 meter projekt, allerede som første års junior, gør han til kulturbærer i forhold til de yngre ryttere”.

Foruden Johan er de to fynboer, Rasmus Lund og Arne Birkemose samt sjællænderne Andreas Kron, Julius Johansen, Mathias Larsen, Mikkel Bjerg og Kristian Kaimer en del af et stærkt hold, som skal repræsentere Danmark i de tunge discipliner ved sommerens VM.

Glade bronze vindere umiddelbart efter løbet.
Det århusianske hold, der sammen med Rasmus Quaade vandt DM bronze i 2015. Fra venstre Johan Tiedemann Langballe, Morten Høeg Abel Jensen, Rasmus Quaade og Nicklas O. Pedersen