Berling / Mortensen vandt Jørgen Leth Æresløb

jørgen4
Martin Mortensen i angreb.
524478_500320083390765_256134243_n
Rytterne gør klar til start som mørket falder på.
545203_615522491826135_791681440_n
Jesper Mørkøv og Michael Berling i duel under udskilningsløbet.
1229814_634229016596070_623578060_n
Det samlede podie: nr. 1: Martin Mortensen/Michael Berling nr. 2: Jesper Mørkøv/Thorlak Franck nr. 3: Mads Bugge/Nicklas O. Pedersen

Ingen cyklebane er smukkere end Aarhus Cyklebane, når solen skinner klart på en sensommer aften. Dette var tilfældet i går, da omkring 1.000 mennesker havde fundet vej til Aarhus Cyklebane, der på ny havde åbnet dørene til Jørgen Leth’ Æresløb. Hoved personen Jørgen Leth, var selv til stede, og berigede først publikum med sine mange anekdoter, inden han skød løbet i gang.

Rytterne lagde ud med en spurt serie over 4 spurter, hvor lokale Nicklas O. Pedersen med makkeren Mads Bugge Andersen lagde sig i spidsen af løbet ved at score 8 point. Herefter fulgte Erik Lindes Mindeløb, et linieløb over 10 omgange for de sorte rygnumre, som blev vundet af unge Elias Helleskov Busk foran Simon Bigum og Nicklas O. Pedersen. Udskilningsløbet, en ægte klassiskker på cyklebanen, blev vundet af Philip Nielsen efter et stærkt angreb i finalen imens de rutinerede Michael Berling i par nr. 3 og Jesper Mørkøv i par nr. 7, kiggede for meget på hinanden.

Efter udskilningsløbet havde par nr. 9 med Andreas Gylling og Simon Bigum kørt sig i spidsen med 16 point, dog kun et point foran Elias Helleskov Busk og Florian Schneider i par nr. 12 og yderligere et point foran Mads Bugge og Nicklas O. Pedersen i par nr. 4.

Arrangørerne havde fremskaffet en række Harley Davidson maskiner til Derny eller nærmere Motorpace løbene. Løbene var til stor underholdning for de fremmødte tilskuere, og her løb hhv. Jimmi Sørensen og Michael Berling med sejrene i de to afdelinger. Indimellem de to Herleyløb, blev der kørt et mindre linieløb som unge Martin Frank (søn af Gert Frank) spurtede sig til sejren i.

Et af aftenens store højdepunkter var Gigantspurten. Jesper Mørkøv i par nr. 7 førte an i løjerne, og med hele feltet på en hjul som en lang hale, lavede rytterne den mexicanske bølge for tilskuerne. Afsluttet med en flot spurt, der blev vundet af Andreas H. Gylling foran Martin Mortensen i par nr. 3 og Thorlak Franck i par nr. 7.

Med det resultat var alt åbent inden finalejagten. Fire par havde skilt sig mærkbart ud, par nr. 7, Mørkøv/Franck var på 32 point, par. nr. 3 Berling/Mortensen på 31 point og par nr. 4 Bugge/Pedersen og nr. 9 Gylling/Bigum på 30 point.

Jagten over 80 omgange blev så intens som forventet. Ingen kunne vide sig sikre og selvom par nr. 7 var i front, indlede de angrebene. Det skulle dog være par nr. 4, 9 og 10 der kom rundt først. Kort efter fulgte 7’erne med 3’erne lige i hælende, de to par brugte mest tiden på at se efter hinanden end de andre par. Midtvejs i jagten fik parrene 6, Philip Nielsen og Morten Høberg, og 11, Frederik Schwartz og Martin Frank, slået en halv omgangs hul og det lignede længe at de to par ville komme tilbage på omgangshøjde. Men 3’erne indlede et kraftigt angreb, der i første omgang fik hentet 6’erne og 11’erne, men også fik fanget 7’erne på bagkant. Martin Mortensen kunne sikkert tage den 6. spurt, med pæn margin til par nr. 4 og par nr. 9, og dermed bringe parret i front af løbet. Da to par måtte resignere og opgive at lukke hullet op til 3’erne, angreb Jesper Mørkøv, og på under en omgang havde han fat i par nr. 3. Det hårde tempo havde mørnet feltet, og de to par fik hurtigt en ekstra omgang. Men lige før de to par nåede helt rundt, angriber Jesper Mørkøv og køre direkte forbi feltet og sender sin unge makker, lokale Thorlak Franck afsted, noget der kunne få publikum op af stolene. 7’erne var klart publikums favoritten, ikke mindst pga. den unge Thorlak Francks imponerende kørsel og Jesper Mørkøvs utrættelige angrebs iver.

7. og næst sidste spurt, kører Thorlak Franck hjem fra spids og vinder foran Michael Berling, der er tæt på, men ikke kan nå forbi. Dette bragte 7’erne tilbage i spids med et sølle point, og herfra af var det taktisk affære om at få timet det sidste og afgørende spurt korrekt. Et stærkt angreb fra Martin Mortensen får sat 7’erne under pres, men 3’erne kommer ikke afgørende væk. Men den rutinerede og tidligere dobbelt danske mester i parløb, Michael Berling, køre ekstra langsomt inden han lader sig skifte ind for sidste gang. Da Mørkøv skifter Franck ind en halv omgang senere, angriber Berling den unge Franck der ikke kommer med og må spurte tidligt for at lukke hullet. Da Franck kommer op, bliver han med det samme lokket forbi med lidt over en omgang igen. Franck satser på sin stærke spurt fra spids, men denne gang har Berling læst ham. Berling lancere sin spurt gennem det sidste sving og hen af langsiden. De mange tilskuere, der er delt i hver sin lejr, kan se den rutinerede Berling køre forbi og tage sejren med en hjul længde.

Resultater:

Spurt Serie:

Spurt nr. 1

 1. Kaspar Schjønnemann
 2. Martin Mortensen
 3. Simon Bigum
 4. Thorlak Frank

Spurt nr. 2

 1. Mads Bugge
 2. Simon Bigum
 3. Martin Mortensen
 4. Morten Høberg

Spurt nr. 3

 1. Elias Helleskov Busk
 2. Thorlak Frank
 3. Michael Isager
 4. Simon Bigum

Spurt nr. 4

 1. Martin Frank
 2. Nicklas O. Pedersen
 3. Simon Bigum
 4. Kaspar Schjønnemann

Lindes Mindeløb:

 1. Elias Helleskov Busk
 2. Simon Bigum
 3. Nicklas O. Pedersen
 4. Thorlak Frank
 5. Morten Høberg

Udskilningsløb:

 1. Philip Nielsen
 2. Michael Berling
 3. Jesper Mørkøv
 4. Jacob Mørkøv
 5. Ulrik Thomsen

Derny nr. 1:

 1. Jimmi Sørensen
 2. Jesper Mørkøv
 3. Frederik Schwartz
 4. Andreas Gylling
 5. Jacob Mørkøv

Linieløb:

 1. Martin Frank
 2. Nicklas O. Pedersen
 3. Kaspar Schjønnemann
 4. Thorlak Frank
 5. Mitchell Lovelock-Fay

Derny nr. 2:

 1. Michael Berling
 2. Mads Bugge
 3. Philip Nielsen
 4. Floiran Schneider
 5. Ulrik Thomsen

Gigant Spurt:

 1. Andreas Gylling
 2. Martin Mortensen
 3. Thorlak Frank
 4. Michael Isager
 5. Frederik Schwartz

Samlet Stilling efter Finale Jagt:

 1. Michael Berling / Martin Mortensen, 55 point
 2. Jesper Mørkøv / Thorlak Frank, 52 point
 3. Mads Bugge / Nicklas O. Pedersen, + 1 omg., 42 point
 4. Andreas Gylling / Simon Bigum, + 1 omg., 40 point
 5. Jimmi Sørensen / Mitchell Lovelock-Fay, + 1 omg., 15 point
 6. Philip Nielsen / Morten Høberg, + 2 omg., 35 point
 7. Frederik Schwartz / Martin Frank, + 2 omg., 32 point
 8. Florian Schneider / Elias Helleskov Busk, + 2 omg., 20 point
 9. Jacob Mørkøv / Kaspar Schjønnemann, + 2 omg., 18 point
 10. Ulrik Thomsen / Michael Isager,  + 2 omg., 10 point
 11. Max Lindenau / Raul Rothe, DNS