Nicklas O. Pedersen vandt Niels Fredborgs Æresløb

I aftes, d. 18 juni blev Niels Fredborgs æresløb afholdt på Aarhus cyklebane for fjerde år i træk. Aftenens hovedperson var naturligvis selv tilstede for at skyde løbet i gang, samt uddele anekdoter og andre røverhistorier. Cirka 200 personer var mødt op, ikke mindst for at hylde den gamle legende.

En tydeligt rørt Niels Fredborg var meget taknemmelig over arrangementet men kunne samtidig konstatere at det høje sportslige niveau på banen desværre ikke bliver fulgt til dørs af faciliteterne på den gamle velodrom. ”Det skulle glæde mig om vi kunne skaffe opbakning til at få bygget en indendørs cyklebane i Aarhus, præcis som de er i gang med i Odense. Jeg ved at det er en svær kamp, og det ærgrer mig at se den stand som cyklebanen er i.” – udtaler Niels Fredborg

Løbet blev kørt som en omnium, altså med en samlet vinder i hver klasse. Der var fire klasser til start på aftenen og specielt A klassens felt udmærkede sig ved at være meget stærkt. Blandt de stærkeste ryttere i startopstillingen kunne nævnes Martin Mortensen fra Team Cult som var tilbage for at forsvare sidste års sejr, samt veteranen Michael Berling og de unge talenter Frederik Bjørke Schwarz og Simon Bigum.

niels1
top 3 ved Niels Fredborgs Æresløb: nr. 1: Nicklas O. Pedersen, nr. 2: Martin Mortensen, nr. 3: Martin Frank, flankeret af Niels Fredborg selv.

Det lokale talent Nicklas Pedersen som kører for Team Designa køkken – Knudsgaard viste hele aftenen prøver på sin enorme styrke og det var faktisk kun Martin Mortensen som for alvor kunne true Nicklas i det samlede omnium resultat. Nicklas Pedersen holdte dog hovedet koldt og kunne efter de tre afdelinger af Omnium lade sig hylde som vinder af Niels Fredborgs æresløb 2014.

Efter omnium var afgjort sluttedes aftenen af med an gammel klassiker på Aarhus cyklebane. Rytterne kørte et parløb (red: uden for omnium konkurrence). To par kom tidligt i løbet i udbrud, henholdsvis Martin Mortensen/ Frederik Bjørke Schwarz og Martin Frank/ Anders Liliendal. Trods en hård jagt fra hovedfeltet, hvor især Michael Berling/ Johan Langballe og Johannes Ollerup Sall/ Nicklas Pedersen satte et hårdt tempo, så lykkedes det med nød og næppe for udbryderne at holde de øvrige par bag sig og kunne derfor fordele sejren sig imellem sig. Her var det en stærkt kørende Martin Mortensen som kunne køre først over stregen.

Resultatliste:

U13:

 1. Frederik Bjørn Sørensen CK Aarhus
 2. Simon Kristensen Randers CK

U15:

 1. Anders Lilliendal Cycling odense
 2. Ruben Zilas Larsen CK Aarhus
 3. Aksel Bech Skot Hansen CK Djurs

Senior B:

 1. Janni Bormann Sydkystens Cycling
 2. Anita Yvonne Stenberg Amager C.R.
 3. Jens Frederik Hesse Thomsen C.K. Aarhus

Senior A:

 1. Nicklas O. Pedersen Team Designa Køkken – Knudsgaard
 2. Martin Mortensen Team Cult Energi
 3. Martin Frank Riwal Junior

Parløb:

 1. Martin Mortensen/ Frederik Bjørke Schwartz
 2. Martin Frank/ Anders Lilliendal
 3. Johannes Ollerup Sall / Nicklas O. Pedersen