By Kamp

Den prestigefyldte By-Kamps pokal er på spil fredag aften, når Aarhus Cyklebane byder indenfor til By Kamp mellem Aarhus, Odense, København og Hamburg.

I fjor sejrede Odense over Aarhus i By-Kampens sidste og afgørende spurt, i et løb der ikke skortede på spænding og flotte cykelløb. Det mindede til tider om de store by kamps matcher i 40’erne og 50’erne hvor det lokale hold bl.a. talte stjerner som Børge Gissel, Børge Mortensen, Jens Juul Eriksen, Ejvind og Olaf Holmstrup. Odense, med den flerfoldige olympiske medaljetager Lasse Norman, sejrede som sagt knebent foran et ungt og uprøvet Aarhusianske hold. Det var et nederlag, som lige side har fyldt meget i det interne forhold mellem de to baner, og nu er det blevet tid til revanche.

I følge den sportslige leder på Aarhus Cyklebane, Michael Berling, er rytterne klar og opsat på revanche, men på papiret ligner det ikke et opgør mod Odense, men derimod København: “Lige siden sidste år har drengene talt om hvor tæt de var på at skabe en kæmpe overraskelse, og i år skal det være. Desværre har Odense måtte skifte hele holdet ud i forhold til sidste år. Selvom de stiller med dygtige ryttere, som også godt vil derud af, regner vi ikke med at det er et hold der over 5 afdelinger kan matche vores egne drenge, derimod har København fundet 4 dygtige og velkørende ryttere. Noget vi senest så ved provinsmesterskaberne, hvor Nichlas og Anders (red. Eberhardt og Fynbo), overbevisende sejrede i det afsluttende parløb. København bliver en svær modstander, som vi fuldt ud matcher på fysikken, men taktisk er vi stadig et niveau efter, hvilket kan bliver afgørende. Derudover kommer Hamburg med et for os ukendt hold, så de vil også kunne lave stor ballade

De fire ryttere der i år skal repræsentere Aarhus er vice Danmarksmesteren i sprint: Morten Høgh Abel Jensen, vinderen af Gunnar Asmussens Æresløb: Lasse Eland, Rasmus Søgaard og Jakob Frandsen. Første start går kl. 18.00 og omkring kl. 20 forventes det at der faldet en afgørelsen i årets By-Kamp, inden aftenens afsluttes med parløb over 50 omgange, komplet program kan hentes her Program By-Kamp.