DIF støtter Aarhus Cyklebane gennem aktivitetspulje

I den netop overståede sæson har Aarhus Cyklebane, via en målrettet indsats, oplevet en stor fremgang i antallet af især de yngste cykelryttere. Det gælder både i forhold til de ugentlige træninger, men også ved stævnerne på Aarhus Cyklebane er der flere af de yngste ryttere end der har været i mange år. Både lokale ryttere, men også børn og unge fra det meste af Jylland og Fyn har fundet vej til den gamle velodrome og de hyggelige aftenløb som afholdes på udvalgte fredage i sommerhalvåret.

Den tidligere professionelle cykelrytter Johan Tiedemann Langballe er tiltrådt som B/U ansvarlig, efter en skade har sat en stopper for den aktive karriere. Johan har stor erfaring med banecykling fra sin tid omkring landsholdet, og har selv kørt på Aarhus Cyklebane siden han var en lille dreng. ”Vi kan se at børnene virkelig nyder træningen med Johan. Vi har fået en kapacitet ind som har en stor viden, og som samtidig er virkelig god til børnene. Den kombination giver bare noget mere, end når det er en af forældrene som styrer træningen” – siger Johannes Ollerup Sall, formand for Aarhus Cyklebane.

Foruden introduktionen af den nye træner, har Aarhus Cyklebane også tilføjet flere forskellige træningstidspunkter for de unge. Mange af dem kører også i en landevejs- eller MTB-klub ved siden af banetræningen, og det er lidt forskelligt hvilke tidspunkter som passer bedst for rytterne. På den måde sikrer vi at der ikke er nogen som skal gå på kompromis og enten vælge banetræningen til eller fra, i forhold til de andre grene af cykelsporten som de dyrker.

Aarhus Cyklebane håber dog også at kunne fortsætte den positive udvikling til næste sæson. ”Vi har for første gang afholdt en summer-camp for børn i sommerferien, og selvom vi måtte ændre i planerne en del gange på grund af Corona og myndighedernes anbefalinger, så blev det en stor succes som vi helt sikkert vil gentage” – Johannes Ollerup Sall

En anden vigtig forudsætning for at trække flere af de unge ryttere ind på banen er at der er lånecykler til rådighed. Takket være en donation fra Danmarks Idræts Forbunds Foreningspulje, har Aarhus Cyklebane kunne indkøbe nogle ekstra lånecykler i de helt små størrelser. ”Børnene vokser nemt ud af en cykelstørrelse på en sæson i den alder, og det er måske heller ikke alle forældre som lige ved hvad en banecykel er og hvordan man kommer i gang med sporten, derfor kan vi ikke forvente at de nye ryttere møder op med deres egen banecykel fra start. Jeg er helt sikker på at tilbuddet om at låne en cykel er en af årsagerne til at vi har oplevet den her stigning i antallet af ryttere” – Johannes Ollerup Sall

Træningen på Aarhus Cyklebane genoptages midt April 2021.
Informationer vedrørende træningen vil løbende blive opdateret her på siden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *