DM-Teststævne

I går aftes var to Aarhus hold til start ved DM test stævne i Odense. Begge hold kom fornuftigt fra land og viste lovende takter inden de danske mesterskaber. Træner Michael Berling beretter fra aftenen i Thorvald Ellegaard Arena.

Først havde vi holdet med Mikkel Skovgaard, Svend Helleshøj Buch, Jens Frederik Hesse Thomsen og Florian Schneider i aktion. De fire kørte et flot homogent løb med stabile omgangstider hele vejen. Vi havde ikke lagt os fast på at køre efter en bestemt tid, men Schneider skulle som den mest rutinerede, sætte farten og de andre følge den. Det gjorde de fint og holdte tempoet hele vejen, så at slutte i 4.55 er vi fint tilfredse med. De er vigtigt for de to unge at de køre flere og flere af disse holdløb for at forsætte deres positive udvikling, og jeg forventer at de kommer til at køre endnu hurtigere til DM“.

Det andet Aarhus hold i aktion var med Morten Høgh Abel Jensen, Johan Tiedemann Langballe, Nicklas O. Pedersen og Jakob Frandsen. “Jeg har store forventninger til de 4 gutter, og vi havde lagt et ambitiøst tidskema. De første 2.000 meter er de også med på tiden. Men det er første gang de tre af dem kører holdløb indendørs, og så har Nicklas en off-day og må slippe halvejs. De resterende tre mister rytmen som de ikke kan finde igen i det store gear, og slutter i tiden 4.36. Det er hurtig tid af fire ryttere, som aldrig kørt et løb sammen før. Rytterne er blevet en erfaring rigere og vi har fået noget vigtigt data vi kan tage med hjem og arbejde videre med“.

Foruden DM test i 4.000 meter holdløb, blev der i går aftes afviklet sprint discipliner, her var D.B.C.’ William Rimkratt-Milkowski hurtigst, og parløb over 100 omgange. I parløbet viste parret Nicklas O. Pedersen og Jakob Frandsen, at parløbs formen stadig er intakt, da de sluttede på løbet anden plads efter Alex Rasmusen og Michael Berling. Det var også en tilfreds Nicklas efter løbet: “Det var godt nok hårdt at køre parløb indendørs. Vi har ikke prøvet andet end Aarhusbanen, hvor man kører på en helt anden måde. Her går det lige 2-3 km stærkere når det går stærkt, og laver man fejl bliver man straffet med det samme, og fejl laver vi stadig mange af“. Grinede Nicklas O. Pedersen efter løbet.

foto: Odense Cyklebane
foto: Odense Cyklebane
foto: Odense Cyklebane
foto: Odense Cyklebane