DM teststævne i Odense

I dag afholder Odense Cyklebane test stævne forud for starten på de danske bane mesterskaber om 16 dage. Aarhus Cyklebane stiller med hele to hold i 4.000 meter hold forfølgelsesløb, for at fin pudse formen inden mesterskaberne.

Thorvald Ellegaard Arenaen i Odense åbner i aften dørene til vinterbane sæsonen 2015/16. Dette bliver med et teststævne forud for de danske mesterskaber, hvor der dystes i sprint, parløb og 4.000 meter hold forfølgelsesløb. Særligt det sidste er interessant med århusianske briller. I fjor tog Aarhus sølv ved mesterskaberne, og i år har holdet fået yderligere forstærkninger. I aften består det århusianske 1. hold af stærke navne som Nicklas O. Pedersen, Morten Høgh Abel Jensen, Jakob Frandsen og Junior Danmarks mesteren Johan Tiedemann Langballe. “Det er et super stærkt hold, men stadig uprøvet. Vi har trænet hårdt de sidste måneder for at få det tekniske på plads, så det er helt perfekt at Odense laver et test stævne, så tæt på DM“. Udtaler træneren på Aarhus Cyklebane, Michael Berling, og forsætter: “Vi kommer for at en indikation af hvad vi kan kører til DM d. 2. oktober. Det er fire stærke ryttere, men det er første gang for tre af dem, at de skal kører et holdløb i konkurrence. Derfor er det en test af alt det vi har trænet, og så får jeg forhåbentligt en indikation af hvad vi kan kører til DM“.

Det århusianske 2. hold består af de to helt unge U17 ryttere Mikkel Skovgaard og Svend Helleshøj Buch samt de to rutinerede Florian Schneider og Jens Frederik Hesse Thomsen. “Det fire øvrige kommer med en helt anden agenda. For Mikkel og Svend gælder det om at få så mange holdløb på cv’et mens de er helt unge. De har fremtiden foran sig, og løbet i dag og DM hvor de også kører, er vigtige lærepenge for fremtiden. Jens og Florian er væsentligt mere rutinerede, og sad begge på vores hold som sluttede 3’er i D.B.C. holdløbs cup i 2014. De har lige det ekstra gear, der gør at de unge bliver presset ud hvor de skal“. Ved DM afløser cyklebanens formand Johannes Ollerup Sall, østrigeren Florian Schneider.

Udover de to 4.000 meter hold stiller Jakob Albertsen, Michael Berling og Svend Helleshøj Buch op i sprint. Som afslutning på programmet deltager samtlige 10 ryttere i det afsluttende parløb. Her må 3’erne i Gert Franks Æresløb, Nicklas O. Pedersen og Jakob Frandsen nævnes som det Aarhus par med de bedste chancer.