Fernisering på Aarhus Cyklebane

Kunst i Øjenhøjde

Tirsdag d. 20. juni bliver cykelsports arenaen Aarhus Cykleban, omdannet til ‘galleri’ når F-16 projektbureau udstiller kunst og blander de forskellige retninger indenfor kunst og sport.

Synes du også, at kunst ofte er meget formelt, og svært tilgængeligt? Noget du ikke tør have en mening om, da du ikke føler, at du har forstand på det? Sådan synes jeg ikke, at det burde være!

Derfor har jeg valgt at smelte to kulturer sammen, som ofte ligger meget langt væk fra hinanden – kunsten og sporten. Begge kulturer er fyldt med fordomme, og har helt klare spilleregler, i sporten er reglerne klare, mens i kunsten er de uskrevne.  Jeg ønsker at bryde op med nogle af de fordomme. Fordommene om at man skal være, og agerer på en bestemt måde indenfor begge kulturer.

Jeg ønsker at kunst og sport, en dag bliver ligeså let tilgængeligt som musik. Musik er noget de fleste mennesker hører, og koncerter er også en naturlig del af manges liv, uanset baggrund, og såkaldte “typer”. De fleste er ikke bange give deres mening til kende omkring musik, og har hørt så meget gennem livet, at de ved hvad de kan lide og ikke kan lide. Men når det kommer til kunst og sport, skal man pludselig ikke tale for højt, for her er der utrolig nemt at sige noget forkert, og træde nogle over tæerne.

Kunst kan være simpelt ligesom det meste andet, og kunst kan være kompliceret ligesom det meste andet. Kunst er så forskelligt, og derfor burde beskuerne være ligeså.

Denne kunstudstilling giver upcoming kunstnere mulighed for at udstille deres kunst i et utraditionelt udendørs rum, nemlig i midten af Aarhus Cyklebane d. 20. Juni 2017. Såfremt du har lyst til at være en del af projektet, så send et billede af dine værker ind til kunstiojenhojde@gmail.com inden d. 14. Juni 2017. Det er åbent for alle, og følg begivenheden på facebook her