Par nr. 3

Det første par er nu på plads til Kay Werners Mindeløb 2015. Som man kunne læse på vores facebook side i går, har hollandske Christian Kos, som den første rytter meldt sin ankomst. Makker til Christian bliver ingen ringere end den 4 dobbelte verdensmester, og verdens bedste parløbsrytter anno 2014/15, danske Alex Rasmussen fra Team Trefor – Blue Water.

Christian, som har adskillige optrædener på Aarhus Cyklebane, er en særdeles stærk parløbs- og motorpace rytter, der med sine kun 25 år allerede har adskillige professionelle 6 dages starter på CV’et. I fjor sluttede Christian på podiet ved Kay Werners Mindeløb med broderen Patrick, hvor det blev til sejr i det indledende linjeløb. Ved dette års Kay Werners Mindeløb danner Christian par med Danmarks banestjerne nr. 1 de seneste 10 år, fynske Alex Rasmussen. For 10 år siden i Los Angeles, vandt Alex sit første verdensmesterskab (i Scratch), siden er det blevet til en lang række af sejre og store resultater, i alt 4 verdensmesterskaber, et OL sølv, 29 danske mesterskaber og titlen som verdensbedste parløbsrytter 2014/15.

Alex og Christian havde selv talt om muligheden for at danne par sammen“. Udtaler den sportslige leder på Aarhus Cyklebane Michael Berling, og forsætter: “Da jeg var i kontakt med begge ryttere, gav de udtryk for at de gerne ville danne par sammen, og det syntes vi kunne være meget spændende“. Alex Rasmussen har gennem et årti været en del af det nyeste par nr. 7, og vandt så sent som i februar det københavnske 6 dagsløb i netop par nr. 7, men ved Kay Werners Mindeløb 2015 kører Alex med Christian i par nr. 3. “Kay Werner var oprindeligt fra Aarhus Cyklebane, og uden at genere Alex, så er han ikke den “typisk” Kay Werner. Vi vil gerne have en der minder om Kay Werner til at køre i par nr. 7, netop ved Kay Werners Mindeløb“. Mere ville Michael Berling ikke løfte sløret for på nuværende tidspunkt.

Kay Werners Mindeløb køres lørdag d. 1 .august på Aarhus Cyklebane, med start kl. 18.00.