Par nr. 9

Et ungt par bestående af danske Martin Frank, søn af aftenens hovedperson Gert Frank, og Norges absolut bedste banerytter, Frederik Steen, udgør et spændende par nr. 9.

Helt unge Martin Frank er som sagt søn af Aarhus Cyklebane legende, Gert Frank. Martin kører sin først sæson som senior, men har allerede vist sine kvaliteter på Aarhus Cyklebane ved flere lejligheder. Martin, der er en klassisk banerytter, hurtigt, smidig og taktisk begavet, har kørt blomster hjem ved Jørgen Leths Æresløb samt sluttet på podiet ved samtlige udgaver af Kay Werners Mindeløb. Udover de flotte resultater på Aarhus Cyklebane, er det blevet til to  danske mesterskaber i sprint for junior. Sprint titlerne vise noget om Martins store alsidighed, hvor hans klare force er parløbet. Ved amatør 6-dagsløbet i København kæmpede Martin i flere dage om den endelige sejr. Martin er netop hjemvendt fra sit første senior europamesterskab i derny, hvor far Gert var pacer.

Som makker til Martin, har Aarhus Cyklebane været et smut i Norge. Et samarbejde med det norske banelandshold førte tidligere i år til norsk deltagelse ved Kay Werners Mindeløb. Til Gert Franks Æresløb har nordmændene sendt deres største bane talent, Frederik Steen. Frederik er præcis som Martin første års senior, og kører efter at bliver Norges første 6-dags rytter. Denne drøm går gennem træning og løb i Danmark. Frederik har i år været til start ved 6 giorni i Fiorenzuola i Italien, U23 Europamesterskaberne i Athen samt deltaget ved en lang række af UCI stævner rundt omkring i Europa. Om Frederik kunne sportschef Michael Berling berette: “Vi har et samarbejde med det norske landshold, og i første omgang havde vi Aleksander Perez til start og nu har vi lige kunnet tage i mod Frederik. De er begge “typiske” norske cykelryttere, store, stærke og med meget power. Frederik er fin gut, der går meget ydmygt til tingene, vi er glade for at få besøg af vores norske venner. Banecykling er stadig relativt nyt for nordmændene, men talentmassen har de, det kan vi jo se på landevejen, så vi skal nok vende os til flere norske baneryttere i fremtiden.”

Hvorvidt de to unge i det rebelske Par nr. 9 løber med sejren, kan i se på torsdag!

Frederik Steen
Frederik Steen