Gert Franks Æresløb 2018 – Information

Gert Franks Æresløb

Der bliver motorlarm og duft af benzin, når det spektakulære Derny Grand Prix er tilbage ved Gert Franks Æresløb, hvor der er lagt op til revanche mellem sidste års et og to.

Gert Frank, som startede sin karriere på Aarhus Cyklebane tilbage i starten af 1970’erne, skulle senere udvikle sig til måske Danmarks bedste 6-dagesrytter med imponerende 20 6-dagssejre. Gert Frank, der kun er overgået af fynske Palle Lykke i antal sejre, imponerede op gennem 70’erne og 80’erne den internationale cykelverden med sin kunnen. Det blev i 1976 til OL Bronze i Montreal, Canada, i 100 km holdløb på landevejen, inden Gert i 1977 blev professionel. Her opnåede Gert stor succes på de europæiske vinterbaner, og hentede ikke mere end 10 medaljer ved de europæiske mesterskaber foruden de mange 6-dagssejre. Men de fleste husker uden tvivl “Frankie-Boy”, som afløseren til Mr. Sixdays, Patrick Sercu. For når Gert Frank slog tonen an på de skrå bræder rundt om i Europa, rettede feltet ind.

Aarhus Cyklebane lukker fredag aften 2018 sæsonen ned med manér. For igen i år har Aarhus Cyklebane engageret Dansk Bicicle Clubs professionelle derny korps fra 6-dagsbanen i Ballerup, suppleret af de udenlandske professionelle Rene Kos (tidligere verdensmester og forsvarende europamester) og Peter Bäuerlein, til at sørger for cykelløb af høj kvalitet. Noget som også glæder formand Johannes Ollerup Sall: ”Derny-løb er ikke hverdag på Aarhus Cyklebane, derfor er det glædeligt vi igen i år kan præsentere maskiner og pacerne fra København og det store udland. Derny løb er spektakulært cykelløb, maskinerne larmer, rytterne kører hurtigt, derfor er det altid en publikums favorit ved 6-dagesløbene og den perfekte sæson afslutning på endnu en fantastisk sæson”.

Der er lagt op til revanche når Elitens Derny Grand Prix løber af stablen. Feltet tæller blandt andet sidste års et og to; 6-dagesstjernen Marc Hester og den hollandske EM deltagere Christian Kos. Men der bliver kamp til stregen når de to formstærke parløbsryttere Anders Fynbo og Arne Birkemose, samt en række lokale helte; Nils Lau Nyborg Broge, Jeppe Aaskov Pallesen, Jakob Frandsen, Nicklas O. Pedersen og Aske Vorre byder op til dans.

Foruden elitens derny grand prix køres der også løb for øvrige klasser og B&U inden aftenen og sæsonen på Aarhus Cyklebane afsluttes med et stærkt parløb over 60 omgange hvor hele 11 par er forhånds tilmeldt. Første start går kl 18.00 på Aarhus Cyklebane. Program kan frit hentes her: Program Gert Franks Æresløb 2018