Nils Lau Nyborg Broge Årets Rytter

Aarhus Cyklebane 2018

Ved udgangen af september sikrede Nils Lau Nyborg Broge sig titlen som årets rytter på Aarhus Cyklebane, efter tæt parløb med 2017 bedste rytter, Jeppe Aaskov Pallesen.

Afgørelsen i toppen af årets præmieliste kunne ikke have været tættere end den blev i år. Årets to bedste ryttere, Nils Lau Nyborg Broge og Jeppe Aaskov Pallesen, stod begge noteret for 106 efter sæsonens sidste løb. Men da Nils Lau havde hentet 12 sejre mod Aaskov Pallesens 11, skulle der kun én enkelte 1. præmiering til at afgøre titlen som årets rytter. Selvom Nils Laus kvaliteter som vædderløber er vidt kendt, må det alligevel siges at være en enestående bedrift af den stærke rytter, der i 2018 kørte sin første hele sæson på Aarhus Cyklebane.

Når man kigger tilbage på Nils Laus 2018 sæson, må det siges at være en enestående sæson af den unge rytter med rødder i Randers. Nils Lau startede sæsonen med at vinde åbnings-løbet, herefter fulgte sejren i By-kampen for Aarhus, guld ved provinsmesterskabet i omnium, andenpladsen ved Niels Fredborgs Æresløb og den samlede andenplads i Gert Franks Æresløb, der afsluttede sæsonen. Men de største resultater er udentvivl bronzen ved DM i parløb, med Jakob Frandsen, og sølv i holdsprint, med Rasmus Søgaard og Jakob Frandsen. 

De to Danmarksmesterskabs stævner, blev sæsonens to helt store tilløbsstykker hvor fyldte lægter bar de lokale ryttere frem til de fremragende præstationer. Bronzen i parløbet blev en lang sej fight af de to Aarhus ryttere, der til sidst lykkedes med det helt store nummer. Fuld beretning fra stævnet kan læses her: DM parløb. Ved DM i holdsprint, var det derimod få marginaler der skulle været gået Aarhus’ vej, før at Danmarksmesterskabet var landet i Aarhus i stedet for København. Fuld beretning kan læses her: DM holdsprint.

Jakob Frandsen og Nils Lau Nyborg Broge vandt bronze ved Danmarksmesterskabet i parløb. Foto: Toke Hage.

Årets rytter i 2017, Jeppe Aaskov Pallesen, måtte i 2018 se sig henvist til andenpladsen. Aaskov Pallesen er til trods for sin unge alder allerede et etableret topnavn på Aarhus Cyklebane, hvor det er blevet til mange flotte resultater gennem de sidste par sæsoner. Den unge rytter fra Hadsten bytter i 2019 licensen i Odder C.K. ud med det professionelle Team ColoQuick, der huser hele det danske banelandshold. Så det må ventes at den stærke rytter får lagt endnu et lag på sit i forvejen høje niveau i 2019.

Lige bag Nils Lau og Aaskov Pallesen finder vi endnu en DM medalje vinder. Den brølstærke ingeniør studerende, Rasmus Søgaard, imponerede i vinters med at vinde bronze ved Danmarks mesterskabet sprint. En medalje, der blev fulgt op med sølv i holdsprint og keirin på Aarhus Cyklebane. Alt dette ovenpå et forår der var præget af skader og manglende træning. Derfor har vi også store forventninger til den stærke Søgaard, som vi forventer kan tage kampen op med stærke københavnere i sprint disciplinen.

Men listen af lokale helte slutter ikke her. Etablerede navne som Jakob Frandsen, Aske Vorre og Nicklas O. Pedersen var også i 2018 med til at skabe flotte cykelløb med lokalt islæt i toppen af resultatlisterne på Aarhus Cyklebane. Fuld præmieliste for 2018 kan hentes her: 2018.

Nils Lau Nyborg Broge hædret for sine præstationer på cyklebanen ved CK Aarhus’ sæsonafslutning.