Helleskov Busk / Frank Par nr. 7

Par nr. 7

Det legendariske Par nr. 7, grundlagt af Kay Werner, bliver i år den ny professionelle Elias Helleskov Busk og Martin Frank, søn af den tidligere vinterbane stjerne og Par nr. 7 halvdel, Gert Frank.

Den tidligere danske stjernerytter og vinder af utallige løb på Aarhus Cyklebane(r), Willy Falck-Hansen, fungerede i 1950’erne som sportsligleder ved de danske 6-dagsløb. Willy Falck-Hansen ønskede at Kay Werner skulle bære nr. 1 præcis som han selv havde gjort det i 30’erne, dette ønskede imødekom Kay Werner dog ikke. Kay Werner valgt tallet 7 som siden er blevet et synonym med de bedste danske parløbsryttere. Trikoterne var i begyndelsen sort med dannebrog på ærmerne, af den simple årsag, at Evan Klamer (Kay Werners makker) bar briller og dermed bedre kunne se sin makker rundt på banen.

Ved Kay Werners Mindeløb 2015, er det to af den nye generation af vinterbane ryttere som er trukket i Par nr. 7. Den ældste af de to, Elias Helleskob Busk er allerede et etableret navn på vinterbanen. Den forgangne vinter vandt Elias den international vinterbane cup, UIV-Cuppen samlet. Dette kom i hus efter podiepladser i stort set alle 6-dagsløb og med sejren i Bremen. Det er også allerede blevet til starter i de professionelle 6-dagsløb i København og Berlin. Ved de danske mesterskaber i parløb blev det til en bronze medalje efter så store navne som Norman/Folsach og Mørkøv/Rasmussen. Som Junior, var Elias en del af det danske 4.000 meter hold, der vandt det Europæiske Mesterskab.

Helt unge Martin Frank er som sagt søn af anden Aarhus Cyklebane legende, Gert Frank. Allerede sidste år havde Martin debut i Par nr. 7 ved Kay Werners Mindeløb, hvor det blev til den samlede 2. plads. Martin køre sin først sæson som senior, og er en klassisk banerytter, hurtigt, smidig og taktisk begavet. Det er blandt andet kommet til udtryk i to danske mesterskaber i sprint for junior. Martins klare force er dog i midlertidigt parløbet. Ved amatør 6-dagsløbet i København kæmpede Martin i flere dage med blandt andet Frederik Schwartz (Par nr. 1) / Killian Michiels (Par nr. 8), Mads Rydicher (Par nr. 6) om føringen, inden Jacob Mørkøv (Par nr. 1) / Matthias van Beethoven (Par nr. 8) løb af med sejren.

Par nr. 7 Helleskov Busk og Frank, er parret alle de andre skal slå for at vinde Kay Werners Mindeløb lørdag aften.