Niels Fredborgs Æresløb

I det afsluttende parløb over 50 omgange var der ingen tvivl om Marc Hester og Kasper Lindes kvaliteter i den spektakulære disciplin.

Efter en aften med flot og spændende cykelløb, blev Niels Fredborgs Æresløb – stævne afsluttet parløb over 50 omgange. Løbet blev en duel mellem det rutinerede udenbys par: Marc Hester/Kasper Linde og de lokale helte i par nr. 7: Lasse Eland/Aske Vorre. Men vi skulle helt frem til den sidste og afgørende spurt før afgørelsen faldt.

7’erne tog sig overraskende klart af de to første spurter foran Hester/Linde i par nr. 9. Sammen med 1’erne, Jakob Frandsen/Rasmus Søgaard, 6’erne, Jeppe Aaskov Pallesen/Fredrik Steen og 5’erne, Thomas Guldhammer/Michael Berling skilte de 5 par sig ud i fronten af løbet kort før den anden spurt. Men efter flere angreb fra både 1’erne og 9’erne, som var kommet på bagkant, blev fronten sprængt og først kostede det for 5’erne Guldhammer/Berling, og siden 6’erne Pallesen/Steen, som nok tabte terræn pga. manglende rutine.

Billedet var det samme i den anden halvdel af løbet, 1’erne blev ved med at lægge pres på, og det var op til 7’erne at lukke. Dermed kunne 9’erne profitere qua deres og ikke mindst Hesters store rutine, som ofte holdt helt stille på banen for at give Linde så korte ture inde med fuld fart. Hester fik timet spurterne så de fik kørt sig ind på 7’erne og inden sidste spurt var 7’erne kun ét point foran 9’erne. Hester fik timet den sidste spurt til perfektion og selvom Aske Vorre nærmest var kommet for med 3/4 omgange, øgede Hester farten og afviste det slagne pr. nr. 7, og kunne skyde uden par nr. 1 til sikker spurt sejr. En sejr der sikrede Linde og ham den samlede sejr i parløbet. Eland/Vorre måtte efter endnu et flot parløb se sig henvist til andenpladsen, præcis som til de jyskemesterskaber, Frandsen/Søgaard tog sig af tredjepladsen foran Pallesen/Steen og Guldhammer/Berling.

7’erne Eland & Vorre var atter engang tæt på sejren i parløbet på Aarhus Cyklebane. Foto: Mogens Jørgensen.

 

Vinderne Hester & Linde undervejs i løbet, det var først i sidste spurt de kunne sikre sig den endelig sejr. Foto: Mogens Jørgensen.

 

Marc Hester (9) foran Aske Vorre (7), Jakob Frandsen (1) og Jeppe Aaskov Pallesen (6), parrene sluttede også i samme rækkefølge. Foto: Mogens Jørgensen.

 

Thorbjørn Sørensen og Milena del Sarto kæmpede bravt løbet igennem. Foto: Mogens Jørgensen.

 

Aftenens podie fra venstre: Lasse Eland, Aske Vorre, Marc Hester, Kasper Linde, Rasmus Søgaard og Jakob Frandsen. Foto: Mogens Jørgensen.

Resultat

  1. Marx Hester/Kasper Linde, 19 point
  2. Lasse Eland/Aske Vorre, 17 point
  3. Jakob Frandsen/Rasmus Søgaard, 13 point
  4. Jeppe Aaskov Pallesen/Fredrik Steen, 4 point
  5. Thomas Guldhammer/Michael Berling, + 1 omg, 2 point
  6. Johannes Ollerup Sall/Amalie Winther Olsen, + 2 omg., 0 point
  7. Martin Steffensen/Bjørn Beeck, + 3 omg., 0 point
  8. Jens Frederik Hesse Thomsen/Lars Andersson, + 3 omg., 0 point
  9. Thorbjørn Sørensen/Milena del Sarto, + 4 omg., 0 point