DM i Omnium

Torsdag aften afholder D.B.C. de danske mesterskaber i cykelsportens mange kamp, når der køres om medaljer i omnium for herre og damer i Ballerup Super Arena.

De to danske omniums mesterskaber køres over 5 afdelinger: scratchløb, 500 meter på tid for damer, 2 km individuelt forfølgelsesløb for herre, udskilningsløb og omgang på tid, hvor der gives 40 point for en 1. plads, 38 point for en 2. plads og såfremdeles. Rytterne starter det afsluttende pointløb med de akkumulerede point, hvor der køres om 5, 3, 2 og 1 point i 8 spurter for herrerne og 5 spurter for kvinderne. Man har valgt at afvikle mesterskaberne i omnium over 5 afdelinger, for at man kan nå afviklingen på en enkelt dag mod de normale to dage.

Hos herrerne er den forsvarende danske- og olympiske mester, Lasse Norman Hansen, desværre ikke til start. Danmarks andet es i omnium disciplinen, den tidligere World Cup vinder, Casper P. Pedersen er hellere ikke på startlisten. Dette byder dog ikke, at det bliver et kedeligt løb, tværtimod. Det ligner måske det mest åbne og spændende mesterskab i omnium nogensinde. Casper Folsach ligner den største favorit, foran landsholds kollegaen Daniel Hartvig, de professionelle 6-dagsryttere: Mathias W. Krigbaum, Simon Bigum og Elias Helleskov Busk. Et spændende navn på startlisten er den landevejs professionelle Mads Pedersen, der tidligere har imponeret på cyklebanen. Sidst men ikke mindst er rækken af spændende unge ryttere på startlisten lang, hvor de mest i øjnefaldende er Kristian Kaimer Eriksen og Frederik Rodenberg Madsen, der begge sagtens kan løbe med en medalje.

Den forsvarende mester hos kvinderne, Amalie Dideriksen, er hellere ikke at finde til start. Dermed er kvindernes mesterskab helt åbent uden en egentlig favorit. De stærke baneryttere Michelle L. Quaade og Amalie Winther Olsen skal op i mod den unge landevejsrytter Emma Norsgaard, der tidligere i år hentede 2 danske mesterskaber på banen i Odense, samt veteran verdensmesteren Janni Bormann.

Program med komplette startlister kan findes på D.B.C. hjemmeside.