Provinsmesterskab Omnium

Mads Meyer fra Vejle C.K. tog sig af aftenens første guld medalje, da han med sin vanlige aggressive stil satte hele feltet på plads i det afsluttende pointløb.

I det indelende scratchløb blev det ikke uventet en kamp mellem favoritterne. Anders Fynbo kunne med sin stærke spurt tage den første sejr foran lokale Lasse Eland og Jeppe Aaskov Pallesen. I Tempoløbet stak Nichlas Eberhardt afsted inden der skulle tildeles point, og da han kort efter fik selskab af Alex Rasmussen kunne de to opbygge et stort forspring og dele de første 4 spurter mellem sig. I et forsøg på at komme rundt på feltet, forcerede Alex Rasmussen så kraftigt at Eberhardt blev distanceret. Desværre for Rasmussen nåede han aldrig at få kontakt med feltet, og måtte nøjes med yderligere 8 spurter, og de 10 point var rigeligt til den samlede sejr i tempoløbet. Da de to ryttere var tilbage i feltet, tog Jeppe Aaskov Pallesen og Anders Fynbo sig af hver to spurter, inden der skulle spurtes om det sidste point. Her lignede det at den førende Anders Fynbo ville trække det længste strå, men på de sidste meter skød Pallesen forbi og kunne dermed tage 2. pladsen foran netop Fynbo og Eberhardt.

Den hårde kørsel i aftenens to første løb havde taget på kræfterne, og det kunne ses i aftenens 3. afdeling, udskilningsløbet. Den førende Anders Fynbo måtte se sig udskilt tidligt, kørte Jeppe Aaskov Pallesen sig sikkert i spidsen for den samlede stilling med en lige så sikker afdelings sejr over Aske Vorre, Nichlas Eberhardt og Alex Rasmussen.

Pointløbet

Forud for det afsluttende pointløb havde Aaskov Pallensen lagt sig solidt i spidsen med 54 point foran Fynbo med 48 point, Aske Vorre med 44, Alex Rasmussen med 39 og Nichlas Eberhardt og Lasse Eland begge med 37 point. Det første angreb kom fra Lasse Eland, som hurtigt fik selskab af Mads Meyer. De to ryttere fandt hurtigt ind i et stærkt samarbejde, mens feltet lod det være op til Aaskov Pallesen at jagt de to i front. Efter at have fordelt de 3 første spurter mellem sig, fik de to udbrydere kontakt til feltet. Med den vundne omgang fulgte 20 point, og dermed kunne Lasse Eland overtage første pladsen fra Aaskov Pallsen. Noget der skabte juble hos Elands store skare af tilhængere på tilskuere pladserne. Men glæde blev kort, for efter en meget hård spurt stak Mads Meyer kontra og fik hurtigt et stort hul. Den førende Eland virkede slidt og kunne gå efter, så det var atter op til Aaskov Pallesen at jagte, men lige lidt hjalp det. På under 6 omgange var Meyer kommet rundt alene, en imponerende bedrift fra den stærke Vejle rytter. Men præstationen havde kostet kræfter, og da feltet satte farten op i den efterfølgende spurt måtte Mads slippe feltet. Men Meyer fik fightet sig tilbage, og så kunne han sætte sig på hjul af klubkammerat Thomas Guldhammer, der satte en kontrollerende fart forreste i feltet. Dermed kunne kun uheld tage guldet fra Meyer, og spændingen var nu om hvem der skulle tage sølv og bronze. Elands store forspring var skrumpet ind og da Aaskov Pallesen blev to efter Alex Rasmussen i sidste spurt, kunne han tage sølvet foran Eland og med Fynbo kort efter. Mads Meyer modtog fortjent publikums hyldest efter den imponerende præstation, og kan nu smykke sig med titlen af Jysk/Fynsk mester i omnium.

Foto: Toke Hage.
Jeppe Aaskov Pallesen kørte et flot omnium, men måtte til sidste se sig snydt for guldet. Foto: Toke Hage.
Lasse Eland og Mads Meyer satte feltet under pres med et tidligt udbrud i pointløbet. Foto: Toke Hage.
Mads Meyer kan efter et hårdt pointløb juble over at guldet er hjemme. Foto: Toke Hage.

Komplette resultater

Scratchløb

 1. Anders Fynbo
 2. Lasse Eland
 3. Jeppe Aaskov Pallesen
 4. Aske Vorre
 5. Mads Meyer
 6. Rasmus Søgaard
 7. Brian Funder
 8. Thomas Guldhammer
 9. Nichlas Eberhardt
 10. Johannes Ollerup Sall
 11. Alex Rasmussen

Tempoløb

 1. Alex Rasmussen, 10 point
 2. Jeppe Aaskov Pallesen, 3 point
 3. Anders Fynbo, 2 point
 4. Nichlas Eberhart, 2 point
 5. Aske Vorre, 0 point
 6. Rasmus Søgaard, 0 point
 7. Lasse Eland, 0 point
 8. Thomas Guldhammer, 0 point
 9. Brian Funder 0 point
 10. Mads Meyer, 0 point
 11. Johannes Ollerup Sall, 0 point

Udskilningløb

 1. Jeppe Aaskov Pallesen
 2. Aske Vorre
 3. Nichlas Eberhardt
 4. Alex Rasmussen
 5. Anders Fynbo
 6. Lasse Eland
 7. Mads Meyer
 8. Rasmus Søgaard
 9. Brian Funder
 10. Thomas Guldhammer
 11. Johannes Ollerup Sall

Samlet Stilling før pointløbet

 1. Jeppe Aaskov Pallesen, 54 point
 2. Anders Fynbo, 48 point
 3. Aske Vorre, 44 point
 4. Alex Rasmussen, 39 point
 5. Nichlas Eberhardt, 37 point
 6. Lasse Eland, 37 point
 7. Rasmus Søgaard, 28 point
 8. Mads Meyer, 27 point
 9. Brian Funder, 23 point
 10. Thomas Guldhammer, 22 point
 11. Johannes Ollerup Sall, 16 point

Samlet Stilling efter Pointløbet

 1. Mads Meyer, 87 point
 2. Jeppe Aaskov Pallesen, 74 point
 3. Lasse Eland, 70 point
 4. Anders Fynbo, 63 point
 5. Alex Rasmussen, 49 point
 6. Aske Vorre, 47 point
 7. Nichlas Eberhardt, 42 point
 8. Rasmus Søgaard, 41 point
 9. Brian Funder, 23 point
 10. Thomas Guldhammer, 22 point
 11. Johannes Ollerup Sall, 16 point