Optakt Provinsmesterskaberne

Jysk/Fynske Mesterskaber 2017

Fredag aften byder Aarhus Cyklebane på regionale mesterskaber i banecykling, når der køres om jysk/fynske mesterskaber i sprint, omnium og parløb, men også løb for øvrige senior og motion.

 

JFM Sprint

I sprint disciplinen stiller de to provinsbaner med hver 3 ryttere, som starter direkte i 3 kvartfinaler. Efter kvartfinaler og opsamling, vil de fire bedste skulle dyster om tre medaljer. Fynboerne et stærkt hold til Aarhus bestående af Mathias Munk Andersen, Henrik Dam Nielsen, og Martin Steffensen. Aarhus vælger at stille til start med Morten Høgh Abel Jensen, Svend Helleshøj Buch og Danny Bak Pedersen.

JFM Omnium

Kæres over fire afdelinger: scratchløb, tempoløb, udskilningsløb og pointløb. Formatet er dermed det samme som man kender fra World Cuppen og verdensmesterskaberne, dog er distancerne og pointtildelingen tilpasset programmet. Der lægges fra land med scratchløb, som man kender det, over 15 omgange, inden der skal køres tempoløb over 20 omgange. I Tempoløbet er der spurt i hver omgang (dog ikke de første 3) om 1 point, og ikke 5, 3, 2 og 1 som vi kender det fra pointløbet. Der gives stadig 20 point for en vunden omgang, og vinderen af løbet er den med flest point ved løbets afslutning. Dernæst køres der udskilningsløb inden omnium afsluttes med pointløb over 40 omgange og 8 spurter. I hver af de 3 første afdelinger køres der om point som rytterne tager med sig til pointløbet. Rytteren med flest indkørte point efter pointløbet, vil være ny provinsmester i omnium. Løbet er åbent og kan vindes af de sjællandske deltagere.

Parløb

Provins mesterskabs stævnet afsluttes med parløb over 60 omgange. Der vil være 6 spurter undervejs om point til de 4 først placerede par, mens der køres med omgange forud for point. 

Øvrige klasser

Foruden mesterskaberne i sprint, omnium og parløb, køres der omnium bestående af pointløb, lineløb og udskilningsløb for øvrige senior i Senior B og omnium bestående af udskilningsløb, linjeløb og spurtløb for motion i Senior C.

Komplet program og foreløbig startliste kan findes her: Program Jysk/Fynsk Mesterskaber