Mørkøv tog sin 7. sejr i København da 7’erne vandt

6-dagesløbet

Efter 6 lange døgn, sejrede par nummer 7 det 56. københavnske 6-dagesløb efter en hæsblæsende finale med Havik & de Pauw i par nummer 1.

Et spændende felt, med flere interessante par, havde skruet forventningerne til årets 6-dagesløb helt i vejret. Men desværre udviklede løbet sig noget anderledes end forventet. Efter første aften kunne ingen være i tvivl om at par nummer 1 med den stærke hollænder Yoeri Havik og den hurtige belgier Moreno de Pauw var kommet til København for udfordre 7’erne (Mørkøv/de Ketele) hele vejen til sidste spurt. 1’erne kørte aggressivt og uden frygt for det mystiske 7-tal.

Desværre meldte Jesper Mørkøv og Sebastian Mora Vedri sig reelt ud af top kampen allerede i åbnings jagten. Jesper var tydeligt ved siden af sig selv oven på sit hospitals besøg i Berlin, og da Mora Vedri slet ikke lignede sig selv var det tydeligt at de to allerede ville spille en væsentlig rolle i årets løb. Set i bakspejlet, er en lidt skuffende 5. plads en særdeles hæderlig placering efter omstændigheder.

Marc Hester kæmpede med sin tyske makker Leif Lamparter. De to kom lidt bagefter de første dage, og brugte weekenden på at kæmpe sig tilbage i kampen om den samlede sejr. De gik ind til mandagens frygtede handikap jagt på omgangshøjde med 7’erne, men som så ofte før blev jagten endestationen for Hesters sejrs drømme. Da jagten var omme havde 9’erne fået en regulær lussing af de helt store, og var ikke bare en men 4 omgange efter de førende. Det lykkedes dog 9’erne at holde fast i podiet og den samlede tredje plads, selvom de kom under kraftig beskydning af feltets store positive overraskelse, polakkerne i par nummer 10: Daniel Staniszewski & Wojciech Pszczolarski.

I løbet af de 6 dage skiftedes 1’erne og 7’erne til at bestride føringen, og da 1’erne virkelig var i hopla undervejs i handikap jagten begyndte det at ligne en tæt afgørelsen mellem de to par. Men straks fra starten af tirsdagens afsluttende program satte 7’erne sig på løbet. Med sejre i den lille jagt, derny og par-udskilningsløbet gik de ind til finale jagten med stor selvtillid. Det blev da også blæst til angreb fra start, og 1’erne måtte halse efter for ikke at komme forsent til toget. Inden der var kørt 8 minutter af den afsluttende time jagt, havde begge par været rundt 2 gange alene, og det lignede af 7’erne var villige til at forsætte samtlige 60 minutter.

Der blev dog også plads til kamp om feltets sekundære placeringer undervejs. Par nummer 5 med Melvin van Zijl & Jonas Aaen havde overrasket positivt, og forsøgte at overliste Jesper Mørkøv & Mora Vedri i løbets sidste jagt. Men efter gentagende forsøg lykkedes det ikke for 5’erne at vinde den manglende omgang på 14’erne, og van Zijl & Aaen måtte tage til takke med en særdeles godkendt 6. plads. To omgange tilbage kæmpede de unge danskere Andreas Kron & Andreas Stokbro med de unge belgiere Otto Vergaerde & Jules Hesters om købets 7. plads. De unge belgiere holdt sig akkurat foran de unge danskere, fire 4 ryttere der alle spås en stor karriere i cykelsporten.

Da løbet gik i den afsluttende løbs serie af 5 spurter, havde det ikke lykkedes for 7’erne at komme en omgang foran 1’erne, så løbet skulle afgøres i spurter. Men det stod hurtigt klart, at 1’erne ikke havde mange chancer for at holde 7’erne bag sig. Mørkøv blæste forbi og vandt klart den første spurt, og selvom 1’erne forsøgte at alt hvad de kunne var der decideret klasse forskel på løbets sidste omgange. Makkerparret de Ketele & Mørkøv var løbets stærkeste og da de til sidst kun skulle koncentrere sig om ét par var de modstanderne overlegen. Da de Ketele trådte den sidste spurt an, var der ikke mere tilbage i et resignerende par nummer 1. Dermed kunne kongen af Ballerup, Michael Mørkøv, tag sin 7. sejr i sin 10. optræden i par nummer 7, mens sejren i Ballerup var første gang for vinterbanens største stjerne, Kenny de Ketele.

Samlet Resultat

Plac. Nr. Navn: Omg. Pts.
1 7 Kenny de Ketele (Belgien) 0 313
Michael Mørkøv
2 1 Yoeri Havik (Holland) 0  297
Moreno de Pauw (Belgien) 
3 9 Leif Lamparter (Tyskland)   225
Marc Hester
4 10 Daniel Staniszewski (Polen) 213 
Wojciech Pszczolarski (Polen)
5 14 Sebastian Mora Vedri (Spanien) 17   134
Jesper Mørkøv
6 5 Melvin Van Zijl (Holland)   18  114
Jonas Aaen
7 6 Otto Vergaerde (Belgien)  20  153
Jules Hesters (Belgien)
8 15 Andreas Kron 20   137
Andreas Stokbro
9 4 Adrian Teklinski (Polen) 21 98
Szymon Krawczyk (Polen)
10 3 Andreas Müller (Østrig) 23 51
Andreas Graf (Østrig)
11 12 Lindsay De Vylder (Belgien) 25 124
Felix English (Irland)
12 11 Nico Selenati (Schweiz) 29 98
Achim Burkart (Tyskland)
13 15 Stephen Bradbury (Storbritannien) 36 64
Marc Potts (Irland)
14 13 Daniel Holloway (USA) 42 49
Hans Pirius (Tyskland)
15 8 Nico Hesslich (Tyskland) 42 49
Sebastian Lander