Anders Dybro vandt Motions Klassen

Efter indførelsen af en motions klasse for ryttere uden licens til Gunnar Asmussens Æresløb tidligere på året, er flere motionister fundet vej til den daglige træning samt efterspurgt løb på det skrå cement.

Ved Niels Fredborgs Æresløb, var hele 10 ryttere at finde på start stregen. Et par stykker faldt den i cykelkyndiges øjne; den tidligere dobbelte vinder af den samlede Post Cup og professionelle; Dennis Rasmussen, tidligere VM-deltagere; Andreas Kloster, tidligere professionelle; Daniel Vestergaard Andersen, tidligere Verdens Mester og verdensrekordholder; Peter Tranberg, samt en række ivrige og cykelglade motionister. Resultatmæssigt tog Anders Dybro sig af den samlede sejr, nøjagtigt som han gjorde ved Gunnar Asmussens Æresløb. De to øvrige pladser på podiet gik til Daniel Vestergaard Andersen og Andreas Kloster.

“Konceptet er lavet så alle uanset licens eller ej, har mulighed for at dyste på vores smukke cyklebane”. Siger baneformand Johannes Ollerup Sall, og fortsætter: “Det er tydeligt, at vi lige skulle have gjort vores koncept tydeligt ude i motions miljøet, men nu har fået fodfæster og forventer at denne løbsform helt sikkert er en tilbagevende begivenhed på vores løbsdage”.

Her til morgen kunne man læse følgende på “Squadra Moltenis” facebook side:

Niels Fredborgs Æresløb

“Squadra Molteni stillede til start med Kasper Sørensen og Niles Bjørnsteen ved Niels Fredborgs Æresløb på Aarhus Cykelbane. Den gamle nyrestaurerede og klassiske cykelbane stod smuk og lys på en ellers grå og overskyet fredag sommeraften.

Aftenens menu var: 500 m på tid, linjeløb over 6 omgange og udskilningsløb.
Niels Bjørnsteen stillede op på den smukke orange “Molteni”. En gammel ramme fra 1977, men hjul, som engang har kørt 6-dagsløb da de tilhørte Gert Frank. Kasper Sørensen stillede op på en smuk klassisk rød Asmussen.

Efter en god gang opvarmning stod den på 500 m på tid. Det er en djævelsk disciplin: Da det er med dødstart, bruges en helvedes masse energi på at komme op i fart. Herefter kommer der lige et kort stykke, hvor et flow opleves – men så kommer syren snigende og overskyller kroppen – og de sidste 200 meter er som at træde i bly…

Ved linjeløbet var der hård placeringskamp fra start til mål i motionsklassen, som var på hele 10 mand. Der blev kørt uroligt. Én stak med 3 omgange igen. Kasper fik vristet sig fri af feltet og optog jagten, men nåede ikke helt op. Det blev dog til en 3-4 plads.

Ved udskilningsløbet lavede Kasper en klassisk fejl: Han ligger godt til, kan se målstregen, tror han er sikker og kommer til at slappe af. Med det resultat, at hele ulvekoblet drøner forbi på de sidste 50 meter. Niels holdte et par udskilninger mere – så var hen færdig.

Kasper og Niels fik udmærkede placeringer – og forsigtigt gæt går på, at de ender med en samlet placering omkring 6-7 pladsen.

Squadra Molteni kører selvfølgelig altid for at vinde, og det er helt sikkert ikke sidste gang, at der stilles til start på Aarhus Cyklebane denne sommer.”

Aarhus Cyklebane kan oplyse at næste motions konkurrence bliver lørdag d. 1. august i forbindelse med Kay Werners Mindeløb.

Resultater:

500 meter på tid:

 1. Anders Dybro, 40,5 sek.
 2. Uggi Kaldan, 40,6 sek.
 3. Andreas Kloster, 40,7 sek.
 4. Dennis Rasmussen, 42,6 sek.
 5. Daniel Vestergaard Andersen, 42,7 sek.
 6. Michael Ring Nielsen, 42,8 sek.
 7. Niels Bjørnsteen, 42,9 sek.
 8. Kasper Sørensen, 43,4 sek.
 9. Erik Holm, 45,6 sek.
 10. Peter Tranberg, 46,7 sek.

Linjeløb:

 1. Daniel Vestergaard Andersen
 2. Anders Dybro
 3. Andreas Kloster
 4. Kasper Sørensen
 5. Niels Bjørnsteen

Udskilningsløb:

 1. Daniel Vestergaard Andersen
 2. Anders Dybro
 3. Andreas Kloster
 4. Dennis Rasmussen
 5. Niels Bjørnsteen

Samlet Resultat:

 1. Anders Dybro, 13 point
 2. Daniel Vestergaard Andersen, 11 point
 3. Andreas Kloster, 9 point
 4. Dennis Rasmussen, 4 point
 5. Niels Bjørnsteen, 2 point
 6. Kasper Sørensen, 2 point
 7. Michael Ring Nielsen, 0 point
 8. Erik Holm, 0 point
 9. Peter Tranberg, 0 point
 10. DNF Uggi Kaldan, 4 point