Ny banerekord og spændende finaler ved Niels Fredbogs Æresløb UCI CL2

Forhåndsfavoritten James Bunting viste tegn på sine talenter da han indledte Sprint kvalifikationen med at sætte ny banerekord på 200 meter med flyvende start. Dermed slog han Michael Hübners rekord fra 1987, ved at tilbagelægge de 200 meter på 10,703. Derfra var han stort set urørlig i sine sprint heats og kunne til sidst kåres som vinder.

I de øvrige klasser blev der også kørt cykelløb på meget højt niveau. Dameklassen, som var den største på Aarhus Cyklebane nogensinde blev desværre præget af to styrt, men leverede derudover spænding og drama til det sidste. Italienske Francesca Selva trak sig sejrrigt ud, foran den danske stjerne Amalie Winther Olsen og det lokale stortalent Astrid Marie Bjørn Sørensen.

I herreklassen var det danske landshold på forhånd spået stor dominans, hvilket også var tilfældet i gårsdagens Grand Prix i Odense. Men fraværet af Nicklas Larsen og en sygdomsramt Rasmus Lund Pedersen gjorde at konkurrenterne lugtede blod. Men det danske stortalent Tobias Aagaard Hansen leverede stærk kørsel hele dagen, og nappede den samlede sejr foran lokale Nicklas Pedersen og Argentinske Facundo Gabriel Lezica.

Komplette resultater kan findes her: