Jørgen Leths Æresløb 2017 – Informationer

Jørgen Leths Æresløb 2017

Aarhus Cyklebane åbner i morgen aften op for den 6. udgave af Jørgen Leths Æresløb, og mens de hurtige sprintere har dystet om titlen de sidste par år, et parløbet tilbage på programmet i år.

Stævnet er en hyldest til en af dansk cykelsports største legender, Jørgen Leth, der for en hel generation af Tour De France seere stemmen i professionel cykelsport. Med sine maleriske beskrivelser af begivenheder og terræn er han elsket af seerne når han folder sit poetiske sprog ud hver eneste sommer på Tv2.
Aftenens hovedperson er tilbage på cyklebanen hvor det hele startede tilbage i børnene årene. Jørgen Leth stiftede første gang bekendtskab med cykelsporten på Aarhus Cyklebane, hvor onkel Erik Linde var sportschef. Her blev den unge Jørgen Leth forelsket i cyklebanen, og den cykelsport som senere skulle betyde så meget for hans liv og virke. Jørgen Leth har ved mange lejligheder ytret sin begejstring for cyklebanen og er en af banens faste støtter når talen falder på fremtiden for banecykling i Aarhus.

Aftenens program tager rytterne rundt i mange af cykelsportens discipliner, hvor der bliver lagt fra land med en pointløbs serie, inden rytterne skal dyste i linjeløb og udskilningsløb. Erik Lindes Mindeløb har fundet en naturlig plads som en del af Jørgen Leths Æresløb, og har de seneste mange år været kørt som et spektakulært linjeløb med stærk føring af motor. Aftenen afsluttes med jagt over 100 omgange, hvor publikum som altid kan forvente spændende og seværdigt cykelløb.

Listen af potentielle vindere er lang i år. Den positive udvikling på Aarhus Cyklebane, og i den lokale rytterstab har også smittet af hos eliten. I par nr. 1 finder vi netop to af de lokale helte, som de senere år er braget igennem på cyklebanen, Nicklas O. Pedersen og Jakob Frandsen. Nicklas var i fjor banens bedste og havde en forrygende sæson, ikke bare på banen men også på landevejen hvor det blev til udtagelse til landsholdet ved Danmark Rundt. Frandsen har længe banket på for et stort resultat på cyklebanen, men foruden store sejre i Hamburg er det blevet til lige ved og næsten. Den 4 dobbelte verdensmester Alex Rasmussen stiller op med professionelle Asbjørn Kragh Andersen i par nr. 4. Norge har sendt deres bedste baneryttere i Anders Oddli og Fredrik Steen, de to kører i par nr. 6 røde trøjer. I par nr. 7 finder vi yderligere to af de lokale helte i Lasse Eland og Aske Vorre. Det har været lige ved og næsten for de to ryttere, der vandt sølv ved provinsmesterskaberne og seneste ved Niels Fredborgs Æresløb. Den unge komet Jeppe Aaskov Pallesen får den professionelle 6-dagesrytter, Jesper Mørkøv som makker i par nr. 9. Jeppe har været outstanding i år, og vandt seneste Niels Fredborgs Æresløb, men især indsatsen ved DM i Aarhus har imponeret mangt og mange. Mørkøv har tidligere gode erfaring med Jørgen Leths Æresløb, hvor han hele to gange er sluttet på løbets anden plads, mon ikke han gerne vil have byttet dem ud med en tur øverst på podiet.

Program start 18.00: Program Jørgen Leths Æresløb

 • Damer – Forfølgelsesløb
 • Præsentation af parløbsfeltet og spurt serie
 • Damer – Sprint
 • Linjeløb
 • Interview med Jørgen Leth
 • Udskilningsløb
 • Damer – Omgang på tid
 • Erik Lindes Mindeløb med stærk føring af motor
 • Damer – Sprint
 • Gigant Spurt
 • Finale Jagt