Kay Werners Mindeløb

Efter næsten tre døgns uafbrudt regn ser det ud til at vejrguderne lukker for sluserne og holder pause i aften, så Aarhus Cyklebane kan gennemfører den fjerde udgave af Kay Werners Mindeløb.

I 1941 startede en ung begynder ved navn Kay Werner Nielsen på Aarhus Cyklebane, 20 år senere skulle Kay Werner være Danmarks største kendis. Efter 6 år på cyklebanen i Aarhus, blev Kay Werner i 1947 professionel og flyttede til København, hvor karriere for alvor tog fat. I perioden 1951 til 1961 var Kay Werner uden sammenligning det største navn i dansk cykelsport. Det blev til 3 VM medaljer i de professionelle 5 km individuelt forfølgelsesløb, men det var på vinterbanen Kay Werner slog sit navn fast for al evighed. Som det nye store danske navn på vinterbanen ville den daværende sportsleder og tidligere top rytter, Willy Falck Hansen, have Kay Werner til køre med 1-tallet på ryggen, men Kay gik sin egen vej og valgte 7-tallet og skabte legende om det magiske par nr. 7. Da makkeren de første mange år var den farveblinde Evan Klamer blev trøjen sort med Dannebrog på skuldrene, og da TV’et i samme periode gjorde sit indtog på vinterbanen i Forum og Aarhus blev det let genkendelige par nr. 7 hvermandseje. Det er derfor ingen overdrivelse når Kay Werner selv udtalte, at han i den periode var lige så kendt som dronningen er i dag. Kay Werner vandt i sin karriere 14 6-dagesløb, primært med makkerne Evan Klamer og Palle Lykke, hele 67 løb på Aarhus Cyklebane hvor Kay Werner også er et naturligt medlem af cyklebanens Hall of Fame.

I køres den fjerde udgave af Kay Werners Mindeløb, hvor der præcis som de foregående år køres par-omnium. Et kig på listen over tidligere vindere finder man også en række af nutidens 6-dags stjerner, bl.a. Marc Hester, Alex Rasmussen og hollandske Christian Kos for at nævne nogle få.

Marc Hester er tilbage i Aarhus, hvor han sammen med den unge kommet Jeppe Aaskov Pallesen fra Hammel. Klubben hvor Kay Werners nevø, Bill Sejer Nielsen, i mange år var formand. Hester/Pallesen kan se frem til stærk konkurrence fra flere stærke par, bl.a. de lokale Jakob Frandsen og Rasmus Søgaard. Søgaard er netop vendt hjem fra MTB orienterings VM i Litauen med en guldmedalje. Nicklas O. Pedersen trækker i 7-tallet sammen med den tidligere vinder af det Københavnske 6-dagesløb, Jacob Mørkøv. Listen af stærke par rundes af med Vejles Thomas Guldhammer og Aske Vorre.

Foruden elitens par-omnium køres der også løb for øvrige klasser samt løbe cykel cup for de mindste. Første start går på Aarhus Cyklebane kl 18.00. Program kan hentes her: Program Kay Werners Mindeløb.