Danmarks Mesterskaber 

Julen er travl tid for mange, og især for cykelrytterne. Onsdag aften dyster den samlede danske elite om Danmarks mesterskaberne i parløb mens juniorne skal dyste om sprint titlen, og fredag står den så på nytårs stævne i Ballerup.

Kun tre dage efter juleaften, hvor kun de færreste har fået sunket alt julemaden fra første og anden juledag, vil en række af landets bedste cykelryttere være samlet i Odense for at dyste om mesterskabet i parløb. Seneste de danske parløbsmesterskaber var på cyklebanen i Odense, sejrede lokale Alex Rasmussen sammen med Jesper Mørkøv. Tilbage i 2015 var der klasseforskel på de to og alle andre, og par nr. 7 sejrede uden på noget tidspunkt at være presset. I år skal vi nok forvente os et noget mere kamp om guldet, i det en håndfuld par må forventes at kunne kæmpe med om sejren. 

Mesteren fra 2015 og den tidligere europamester, Jesper Mørkøv, stiller i år sammen med holdkammerat på Riwal Platform, Jonas Aaen. Det er to gode ryttere, der begge har gjort det fornemt henover sæsonens løb i Ballerup, og med deres mange års erfaring vil de helt sikkert være at finde hvor medaljerne skal fordeles til sidst i et langt og hårdt løb som DM. 

Andreas og Andreas, Stokbro og Kron i par nummer 3 bliver et særdeles interessant par at følge ved det kommende DM samt 100 km jagten i Ballerup d. 29. december. Den kun 20-årige Stokbro blev 3’er i Odense tlibage i 2015, samme år han vandt EM bronze i parløb for junior.  Den et år yngre Kron har ikke de samme resultater på sin palmeras, men alle der følger dansk cykelsport ved at det er to kæmpe talenter med en stor fremtid foran sig. Ved årets Postnord Danmark Rundt kørte begge ryttere i løbets bakke trøje. 

De to banelandsholds ryttere Julius Johansen og Matias Krigbaum er måske på papiret, feltets største favoritter. Alle kender efterhånden Julius Johansen resultater og kvaliteter, hvor det i år er blevet til Junior VM guld i landevejsløb, omnium samt parløb samt meget andet. Krigbaum har præcis som Johansen været junior verdensmester i parløb, og har i år fået comeback på det danske banelandshold og har siden kørt sig til en 4. og 6. plads ved World Cup i Milton (Canada) og Santiago (Chile).

Dansk banecyklings største navn for tiden, Niklas Larsen, stiller til start med den forsvarende mester i parløbet, Frederik Rodenberg. Under normale omstændigheder ville de to være klare favoritter med deres kvaliteter, og der findes ingen cykelryttere i Danmark der matcher Rodenbergs hurtighed. Men eftersom det er første løb overpå sin lange knæskade for Rodenberg, er det ikke givet at parret kommer i den nødvendige form der skal til for at kunne vinde DM i parløb.

Aarhus Cyklebane stiller til start Aske Vorre og Jeppe Aaskov Pallesen. De to har i den forgangende sæson vist sig som nogle af de bedste ryttere i en hastigt voksende aarhusiansk rytterstab. Aske kommer med mange års erfaring fra diverse danske continetal hold, mens Jeppe i år foralvor brød igennem som Aarhus Cyklebanens bedste rytter. DM i parløbet bliver det første parløb sammen for de to, der få dage senere også er at finde til start ved 100 km jagten i Ballerup Super Arena. Selvom resultaterne i år har talt for sig selv, og de begge ved flere lejligheder har imponeret stort, så stiller de to ikke op blandt favoritterne eller medalje aspiranter det er niveauet i dansk banecykling simpelthen for højt til i disse år. Men først DM og siden 100 km jagten bliver to gode test, og de to kommer til at tage vigtig erfaring med sig hjem til Aarhus Cyklebane, så vi allerede næste år vil kunne se flere ryttere fra Aarhus i store stævner.

Tilbage i 2015 blev det både til lokalt guld og sølv ved Alex Rasmussen og Simon Bigum. Hverken Rasmussen eller Bigum er at finde til start, og et alvorligt styrt under 6-dagesløbet i Gent holder desværre også det unge talent, Arne Birkemose ude. Dermed er Odense bedste bud på en parløbsmedalje i år, par nummer 10 med den rutinerede Kasper Linde og det unge talent Robin Skivild. Kasper Linde var i fjor med til at vinde By kampen for Odense på Aarhus Cyklebane, og har en række fornemme resultater bag sig. Robin Skivild, der stadig kun er første års junior, er et af de største danske cykeltalenter i vest-Danmark og en rytter for fremtiden.

Foruden elitens parløbsmesterskab skal junior herrerne dyste om mesterskabet i sprint. Her er den alt overskyggende favorit den fem dobbelte junior mester: Oliver Wulff Frederiksen. Den lokale Tobias Aagaard Hansen kommer som dansk U17 mester og en stærk outsider sammen med Hernings Mathias Møller Jørgensen. Derudover køres der B-klasse, B parløb samt løb for U15 drengene.

Startliste DM Parløb:

Nr. Navn:
1 Jonas Aaen
Jesper Mørkøv
2 Anders Fynbo
Mathias A. Larsen
3 Andreas Stokbro
Andreas Kron
4 Kristian Kaimer Eriksen
Marcus Sander Hansen
5 Aske Vorre
Jeppe Aaskov Pallesen
6 Lucas Gude
Marckus Njor
8 Julius Johansen
Mathias Krigbaum
9 Niklas Larsen
Frederik Rodenberg
10  Kasper Linde
Robin Skivild

 

 

Startliste Junior DM sprint:

Nr. Navn:
1 Benjamin Knudsen
2 Mathias Møller Jørgensen
3 Oliver Wulff Frederiksen
4 Patrick Vinding Jepsen
5 Tobias Aagaard Hansen
6 Nicolaj Petterson