Pedersen / Frandsen Par nr. 2

Par nr. 2

De to ryttere fra det Aarhus baserede Team Jutlander Bank, Nicklas O. Pedersen og Jakob Frandsen udgør det bedste bud på et lokalt top resultat ved Gert Franks Æresløb.

Nicklas er allerede et særdeles kendt ansigt på Aarhus Cyklebane. Nicklas er i cykelsportsmæssig sammenhæng vokset op C.K. Aarhus, og har trådt sine barne cykelsko på og omkring Aarhus Cyklebane, hvor han stadig er medlem af klubben. Nicklas har gennem de sidste 5 år været blandt de absolut bedste ryttere på banen i Aarhus, og sluttede 2012 som årets absolut bedste. Nicklas er blandt andet mest vindende rytter i forbindelse med Niels Fredborgs Æresløb, og har som den eneste kørt på podiet af samtlige løb i vores æresløbs serie.

Som makker til Nicklas finder vi den, i banecyklings sammenhæng, grønne Jakob Frandsen. Jakob, der er Ebeltoft, kører som Nicklas også for Team Jutlander Bank. Jakob er det man i gamle dage ville have kaldt for en “begynder rytter” på cyklebanen. Men en A/DCU-Team licens på landevejen vidner om højt niveau, og det er heller ikke skortet på resultaterne. Så sent som i det meget hårde og stærkt besatte gadeløb i Aars, sluttede Jakob på løbets 2. plads. Den sportslige ledelse var dog hellere ikke i tvivl da Jakob selv spurgte om der kunne være plads til ham ved Gert Franks Æresløb: “Jakob er den typer som kan det hele med samme. Han er først startet på banen henover sommeren, og er allerede en særdeles dygtig banerytter“. Kunne sportschef Michael Berling berette. “Jakob kom selv og spurgt om han kunne få lov at deltage i løbene her sidst på sæsonen, noget jeg selv ville have foreslået ham. Han er en utrolig dygtig cykelrytter med nogle tydelige kvaliteter, lidt skoling herinde og han kan udvikle sig til en virkelig god banerytter.”

De to lokale drenge kommer også til Gert Franks Æresløb for at køre med i toppen, som Nicklas O. Pedersen kunne berette: “Vi kører 100% efter en podieplads, alt andet vil være en skuffelse. Vi ved godt at der kommer nogle gode ryttere i de øvrige top par, det kommer til at afhænge af dagsformen, men vi har den store fordel af hjemmebane”.

 Hvor stor indflydelse hjemmebane publikummet kommer til at betyde for Nicklas og Jakobs resultat bliver spændende at se på torsdag.