Regnvejrsaflysning for 2. gang i træk

Desværre må vi erkende at vejrguderne ikke er mes os alligevel. Sådan var den nedslåede melding fra dommertårnet kort efter optimismen ellers havde bredt sig, og cykelløbet var blevet igangsat godt 30 minutter senere end planlagt.

Niels Fredborgs Æresløb 2024 blev dermed ikke helt den store hyldest af byens største idrætsudøver gennem tiderne. Men de mange fremmødte publikummer kunne undervejs nå at opleve hovedpersonen fortælle lidt om sine ønsker om at lade en indendørs cykelbane opføre i Kongelunden. At der er behov for en indendørs cykelbane i byen blev naturligvis understreget kraftigt, af det faktum at interviewet med Niels Fredborg foregik i regnvejr.

En smule cykelløb blev der dog kørt, idet et ophold i byerne tillod at konkurrencerne på banen kunne påbegyndes. I Sprint klassen blev der kørt indledende 200 meter tidskørsler. Her var Amerikanske John Bowie hurtigste mand, foran publikumsfavoritten Marcel Laurenz og lokale Bo Sommer.

  1. John Bowie, 11,170
  2. Marcel Laurenz, 11,500
  3. Bo Sommer, 12,130
  4. Jens Christian Dich, 12,400

I B/U klasse skulle der også køres sprint, og også her nåede man akkurat at køre de indledende 200 meter tidskørsler.

  1. Christopher Post, 16,080
  2. Siri Hyldgaard, 16,960
  3. Tobias Berling, 17,720

I Eliteklassen var der fire samlede starter på programmet. Her nåede man at afvikle det første af de fire discipliner, et linjeløb over 20 omgange. Her var det landsholdsaktuelle Oskar Ulrik Winkler som viste klassen, og kunne køre først over stregen.

  1. Oskar Ulrik Winkler, Team Give Steel – 2M Cycling Elite
  2. Noah Wulff, Team Aalborg Sparekassen Danmark
  3. John Bowie, Water Line Racing (USA)

Desværre satte regnvejret ind, inden man kunne nå at afvikle det første løb i B-klassen. Dermed er der desværre ikke nogen resultater at berette om fra B-klassen.

Komplette resultater for aftenen findes her: Resultater

Vi vender stærkt tilbage, forhåbentlig i godt vejr, til Gunnar Asmussens Æresløb den 28 juni, som samtidig er DM for eliten i både linjeløb, udskilningsløb og pointløb.