Rotterdam 6-dagsløb

Efter næsten 7 ugers pause starter 6-dags sæsonen op igen i aften, denne gang i hollandske Rotterdam. Det er med de danske mestre, Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv, blandt favoritterne til den samlede sejr.

Efter at det store 6-dagsløb i Amsterdam lukkede ned efter sidste sæson, og løbene i Tilburg og Apeldoorn lukkede i hhv. 2011 og 2010, er løbet i Rotterdam det eneste tilbageværende hollandske 6-dagsløb på kalenderen. Men i Rotterdam lever 6-dagsløbet på bedste vis. Placeringen som det første løb i januar, har gjort det muligt at tiltrække flere store landevejsnavne gennem årene. De seneste 3 år har lokale Nike Terpstra vundet sammen sin holdkammerat fra Quikstep, Iljo Keisse. Keisse, der seneste vandt i Gent med Michael Mørkøv, er ikke at finde til start i år, men det er Niki Terpstra. De fleste kender Niki Terpstra fra forårsklassikkerne på landevejen, men han startede ud som helt ung på cyklebanen. I år kører Terpstra med en erfaren og hurtig herre i Yoeri Havik. Sammen vandt Terpstra / Havik 6-dagsløbet i Amsterdam sidste sæson, derudover har Havik også vundet i Tilburg. Man må nok forvente at de hollændere i par nr. 1, Niki Terpstra / Yoeri Havik, er blandt de absolutte favoritterne til sejren i Rotterdam.

Stærkt fransk / tysk par nr. 3

Kigger man lidt længere ned af startlisten, finder vi en gammel kending fra de danske cyklebaner. Tyske Christian Grasmann vandt for 8 dage siden D.B.C.’ 100 km parløbet i Ballerup med Jesper Mørkøv. I Rotterdam danner Grasmann par med den nuværende franske parløbs verdensmester, Morgan Kneisky. Par nr. 3 med Kneisky / Grasmann, på trods af gode resultater i hhv. Grenoble og København måske stadig mangler det helt stort resultat i 6-dags sammenhæng, det kan kommer her i Rotterdam.

Belgiske favoritter i par nr. 4

Et absolut top par, er de to belgiske kanonkugler i par nr. 4, Kenny de Ketele / Moreno de Pauw. Sammen vandt de to belgiere 6-dagsløbet i London i oktober måned, og de er også at finde på startlisten i Ballerup til februar. Det er to klassiske 6-dagsryttere, som kan stort set det hele. Kenny de Ketele er nuværende Europa mester i derny, og har tidligere været både verdens- og Europamester i parløb. Moreno de Pauw der tidligere har vundet den samlede World Cup i omnium, er særdeles hurtig, og besidder den nuværende banerekorden i Gent. Det belgiske par de Ketele / de Pauw er automatisk favoritter, uanset hvor de kører.

Danskerne i Par nr. 5

I par nr. 5 finder vi de danske parløbsmestre, Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv. Det er to ryttere i form, og som kommer til at være med helt fremme i Rotterdam. For halvanden uge siden, holdt de to legestue ved det danske parløbsmesterskab, og tillod sig at vinde med 3 omgange til nærmeste modstander. Få dage efter viste Jesper Mørkøv sin gode form ved at vinde D.B.C.’ 100 km parløb, som nævnt tidligere. Her var Alex også med, men hans makker gik ned efter 50 km, og de måtte se sig tilfredse med løbets 4. plads. Det var også en sulten Alex Rasmussen, som Aarhus Cyklebane talte med inden afrejsen til Holland: “Jeg er på ingen måde tilfreds med løbet i Ballerup i sidste uge, det var ikke et øjebliks billede af mit niveau. Man kan derimod godt sige, at det var et billede af den samlede styrke for par nr. 7 lige netop nu. Jeg er glad for at køre med Jesper (red. Mørkøv) her i Rotterdam, han er i noget der ligner hans livs form, og en selvtillid der ikke er til at skyde igennem. Så vi kommer helt sikkert til at være med fremme hvor det er sjovt løbet af de næste 6 dage“.

Par nr. 9?

Kiggerne man længere ned på listen finder man den tyske verdensmester i scratch, Lucas Liss, der kører sammen med sin landsmand, Marcel Kalz. Kalz var netop makker med Alex Rasmussen for 8 dage siden i Ballerup, hvor han gik helt ned efter 50 af 100 km. Sidste sæson vandt Kalz 6-dagsløbet i Bremen, netop med Alex Rasmussen, og i Berlin med Leif Lamparter. Men denne sæson har det ikke virket som om han har kunnet finde rytmen. I Gent blev det til en skuffende 8. plads, og i London var Kalz slet ikke til start. Marcel Kalz er allerede offentliggjort som Alex’ makker til 6-dagsløbet i Ballerup, så derfor bliver det netop interessant med danske briller, at følge ham de næste 6 dage i Rotterdam.

Talents Cup

I amatør feltet har vi en lang række kendingen af Aarhus Cyklebane. Sidste års samlede vindere af UIV Cuppen for 6-dagsryttere under 23 år, Simon Bigum og Elias Helleskov Busk kører sammen i par nr. 14. Simon har netop vundet DM sølv i Odense for halvanden uge siden, og unge Elias vandt i sommers Gert Franks Æresløb på Aarhus Cyklebane. Ved sammen lejlighed sluttede det dansk / norske par med Martin Frank / Fredrik Steen nr. 2, de er at finde på startlisten i Rotterdam i par nr. 9. Martin, der er søn af 6-dagslegende Gert Frank, og Fredrik der er største banetalent i Norge, kører deres første 6-dagsløb sammen, uanset udfaldet bliver det spændende at følge de to unge drenge. Tyske Stefan Schneider kører med belgieren James Bayens i par nr. 5. Schneider sluttede på 6. pladsen ved Kay Werners Mindeløb på Aarhus Cyklebane i sommers, ved den lejlighed kørte Schneider med Aarhus’ egen Nicklas O. Pedersen. Aarhus Cyklebanes bedste bud på en vinder i Rotterdam, er det belgiske par, Killian Michiels / Matthias van Beethoven. I sommers sluttede de på anden pladsen ved Kay Werners Mindeløb på Aarhus Cyklebane, ved 6-dagsløbet i Gent og de netop afviklede belgiske mesterskaber, blev det begge gange til 2. pladsen.

Selve løbene starter i aften kl. 18.15 med amatørernes “Talents Cup”, inden de professionelle felt går på banen kl. 19.00.

Startliste Professionals:

 • Par nr. 1: Niki Terpstra (Holland) / Yoeri Havik (Holland)
 • Par nr. 2: Michel Kreder (Holland) / Andre Looij (Holland)
 • Par nr. 3: Morgan Kneisky (Frankrig) / Christian Grasmann (Tyskland)
 • Par nr. 4: Kenny de Ketele (Belgien) / Moreno de Pauw (Belgien)
 • Par nr. 5: Alex Rasmussen (Danmark) / Jesper Mørkøv (Danmark)
 • Par nr. 6: Albert Torres (Spanien) / Sebastian Mora Vedri (Spanien)
 • Par nr. 7: Wim Stroetinga (Holland) / Raymond Kreder (Holland)
 • Par nr. 8: Barry Markus (Holland) / Jesper Asselman (Holland)
 • Par nr. 9: Lucas Liss (Tyskland) / Marcel Kalz (Tyskland)
 • Par nr. 10: Filippo Pozato (Italien) / Jens Mouris (Holland)
 • Par nr. 11: Alex Buttazzoni (Italien) / Marco Zanotti (Italien)
 • Par nr. 12: Melvin van Zijl (Holland) / Michael Vingerling (Holland)
 • Par nr. 13: Vojtech Hacecky (Tjekkiet) / Jiri Hochman (Tjekkiet)
 • Par nr. 14: Sebastian Wotschke (Tyskland) / Hans Pirius (Tyskland)

Startliste Talents Cup:

 • Par nr. 1: Ocko Geserick (Holland) / Marc Veldt (Holland)
 • Par nr. 2: Dylan van Zijl (Holland) / Bas Ottevanger (Holland)
 • Par nr. 3: John Meewisse (Holland) / Jason van Dalen (Holland)
 • Par nr. 4: Rick Mensink (Holland) / Nils Vanderaerden (Belgien)
 • Par nr. 5: James Bayens (Belgien) / Stefan Schneider (Tyskland)
 • Par nr. 6: Killian Michiels (Belgien) / Matthias van Beethoven (Belgien)
 • Par nr. 7: Lorenzo Blomme (Belgien) / Bryan Boussaer (Belgien)
 • Par nr. 8: Silvan Dietrich (Schweiz) / Stefan Matzner (Østrig)
 • Par nr. 9: Martin Frank (Danmark) / Frederik Steen (Norge)
 • Par nr. 10: Joseph Berlin-Semon (Frankrig) / Philemon Marcel-Millet (Frankrig)
 • Par nr. 11: Moritz Augenstein (Tyskland) / Stephen Bradbury (England)
 • Par nr. 12: Arne Egner (Tyskland) / Manuel Porzner (Tyskland)
 • Par nr. 13: Leon Hofman (Holland) / Dennis van Leeuwen (Holland)
 • Par nr. 14: Simon Bigum (Danmark) / Elias Helleskov Busk (Danmark)
Rotterdam 6-dags
Rotterdam 6-dags