Regnvejr skyld i aflysning af Grand Prix Aarhus

Den danske sommer viste sig desværre fra sin mindre smukke side fredag aften, hvor årets Grand Prix Aarhus, Danmarksmesterskaberne i Omnium og ikke mindst Frederik Muffs timerekordforsøg måtte udskydes på grund af dårligt vejr.

Regnvejr satte desværre en stopper både for alt cykelløb fredag, hvor der ellers skulle have været DM i omnium for herre og dame elite.

Inden dette, var rammerne ellers sat til en stor aften på Aarhus Cykelbane, der startede ekstra tidligt på grund af BHS – PL Beton Bornholms Frederik Muff, der fra 16.25 skulle angribe den lokale bane timerekord på Aarhus Cyklebane.

Knap 300 mennesker var allerede på plads herunder, og det var derfor en tung – men nødvendig beslutning – da Muff blev stoppet efter 35 minutters kørsel på grund af stigende regn.

”Det er aldrig sjovt at stoppe et cykelløb på grund af regn, men det var desværre den eneste forsvarlige beslutning i øjeblikket. Banen var blevet for glat på grund af den tiltagende regn, så der var ingen anden udvej,” siger baneformand Johannes Ollerup Sall, der ellers var vidne til et rekordforsøg i høj fart, selvom det blev sat i svære forhold med både regn og vind. Frederik Muff lå med en estimeret distance på omkring 48 kilometer, da forsøget blev skudt af.

Vejret havde herefter et kort ophold i regnen og der blev sendt biler på banen i et forsøg på at hjælpe denne med at tørre hurtigere. Men lige lidt hjalp det. Bygerne blev ved med at komme og efter en times tid var der ingen anden udvej end at aflyste aftenens stævne og udskyde afviklingen af de det til senere på sommeren.

”Vi plejer at være heldige med vejret på Aarhusbanen, men desværre var heldet ikke med os i aften. Til gengæld kan vi blænde op for stærkt cykelløb allerede den 17. juli, ligesom aftenens danske mesterskaber er udskudt til den 14. august”. udtaler baneformanden.

Som kompensation har alle gårsdagens tilskuere fri entre til næste baneløb, de jysk/fynske mesterskaber, den 17. juli. Der er endnu ikke sat ny dato på Frederik Muffs angreb på timerekorden, men baneledelse arbejder på at BHS – PL Beton-rytteren hurtigst muligt skal få muligheden for at angribe den legendariske rekord.