Årets første 6-dagesløb køres i Rotterdam

Rotterdam 6-dagesløb

Efter en lang jule pause genstartes 6-dages sæsonen i Rotterdam. Det er endnu ikke lykkedes for et dansk par at vinde i den Hollandske havneby, hvor det to gange er blevet til en anden plads.

Rotterdam er sæsonens eneste tilbageværende hollandske 6-dagesløb. I år køres den 36. udgave af løbet i Ahoy Arena, hvor legenden René Pijnen har vundet ikke mindre end 10 gange. Det er endnu ikke lykkes for en dansk ryttere at nå helt til tops, men Gert Frank , Alex Rasmussen, Michael Mørkøv, Jesper Mørkøv og Lasse Norman alle med anden pladser har været tætteste på.

Årets udgave ligner en kamp mellem de forsvarende vindere, tyskerne Roger Kluge & Christian Grasmann, belgierne Kenny de Ketele & Moreno de Pauw, spanierne Albert Torres & Sebastian Mora og de hollandske toppar Niki Terpstra & Dylan van Baarle og Yoeri Havik & Wim Stroetinga. Feltets eneste danske deltagere finder vi i par nummer 4, Marc Hester og Jesper Mørkøv. De to kørte i fredags en pæn 100 km jagt i Ballerup Super Arena, hvor de længe førte løbet, men da løbet til sidst skulle afgøres var de ikke med fremme. Begge ryttere har været godt kørende henover efteråret, men seneste har Jesper Mørkøv været plaget af lidt sygdom, der begrænsede ham ved DM og 100 km jagten. Derfor kan man nok ikke forvente de to rutinerede 6-dages ryttere med helt fremme i kampen om podiet, men løbet er vigtig forberedelse frem mod det Københavnske 6-dagesløb til februar.

Det er ikke kun i det professionelle felt, der er dansk deltagelse. I U23 udgaven er der blevet plads til Anders Fynbo og Martin Mollerup, der begge også var med i fredagens 100 km jagt. De to unge ryttere har ved flere lejligheder gjort det godt på de danske og udenlandske cyklebaner, men i et stærkt U23 felt der blandt tæller de stærke belgiere Brian Boussaer og Jules Hesters, er Fynbo/Mollerup ikke blandt forhånds favoriterne. I damernes omnium finder vi den norske stjerne rytter, Anita Yvonne Stenberg, der sammen med belgiske Lotte Kopecky, britiske Ellie Russel og tjekkiske Jarmilla Machacova er feltets stærkeste. Et feltet, som også tæller to danske piger i Anika Rasmussen og Josefine Huitfeldt. 

Det professionelle 6-dages felt

Par Nr.: Navn:
1 Roger Kluge (Tyskland)
Christian Grasmann (Tyskland)
2 Kenny de Ketele (Belgien)
Moreno de Pauw (Belgien)
3 Niki Terpstra (Holland)
Dylan van Baarle (Holland)
4 Marc Hester 
Jesper Mørkøv
5 Albert Torres (Spanien)
Sebastian Mora Vedri (Spanien)
6 Yoeri Havik (Holland)
Wim Stroetinga (Holland)
7 Morgan Kneisky (Frankrig)
Benjamin Thomas (Frankrig)
8 Ramond Kreder (Holland)
Ramon Sinkeldam (Holland)
9 Daniel Staniszewski (Polen)
Wojciech Pszczolarski (Polen)
10 Roy Pieters (Holland)
Melvin van Zijl (Holland)
11 Andre Looij (Holland)
Nick Stöpler (Holland)
12 Dion Beukeboom (Holland)
Jan-Wilhelm van Schip (Holland)
13 Jesper Asselman (Holland)
Pim Ligthart (Holland)

 

Talents Cup – U23

Par Nr.: Navn:
1 Brian Boussaer 
Jules Hesters 
2 Maikel Zijlaard
Vincent Hoppezak
3 Joffrey Degueurce 
Thomas Weiss
4 Anders Fynbo
Martin Mollerup
5 Sebastian Schmiedel
Moritz Augenstein
6 Yentl Ruijmgaard
Mel van der Weekens
7 Arne de Groote
Matthias van Beethoven
8 Andrej Strmiska 
Nicolas Pietrula
9 Arjan Arentsen
Gino Vierhouten
10 Alec Guggemos
Austin Hinson
11 Bas Ottevanger
Maths Heinderson
12 Philip Heijnen
Lennart Reijtenbagh
13 Nicolas Brandt
Luca Felix Happke