Aarhus Cyklebane 2017

På nye åres første dag er det tid til at gøre status og reflektere over for det forgangende år på Aarhus Cyklebane. Et år, der vil gå over i historien med en ny rekord.

Ser man tilbage på 2017, står de danske omnium mesterskaber med  Danmarks bedste cykelryttere og mange  mennesker på lægter som årets sportslige højdepunkt. Men udover det flotte mesterskab, bød sæsonen derudover også på mange flotte stævner og  mange aktive på Aarhus Cyklebane. Rammer omkring banesporten, på og omkring Aarhus Cyklebane har fået endnu et løft i 2017. Formand Johannes Ollerup Sall gør status:

Det er stor glæde vi nu kan se tilbage på et flot 2017. Med DM i Omnium for eliten viste vi, at vi magter de helt store arrangementer. Og det højeste tilskuere antal i næsten 3 årtier på den jyske velodrom, er en blåstempling af vores arbejde. Vi havde et fantastisk 2016, og selvom vi i år måtte aflyse én løbedag og to derudover blev ramt af dårligt vejr, er 2017 forløbet over alt forventning. Der kommer langt flere tilskuere til alle vores løb, faktisk er vi fuldt ud på højde med spilleløbs dagene i 70’erne. Vi har en voksende rytterstab, hvor niveauet hos eliten er fuldt ud på højde med københavnerne, hvilket kan aflæses på resultater.”

Der er stadig et stykke til guldalderen i 50’erne og 60’ere, målt på løbedage, men målt på aktive slog Aarhus Cyklebane i 2017 en særlig rekord. I 1950’erne var det normalt, at der var over 150 aktive cyklister på cementen i løbet af sæsonen. Men fra starten af 60’erne og frem til 2014 faldt antallet af aktive. Siden har det lykkedes Aarhus Cyklebane at have en positiv tilgang af aktive cyklister, og i år slog man så den tidligere rekord fra 1958 på 172 aktive. I 2017 lagde 196 vejen forbi Aarhus Cyklebanen, og det er klart et mål at man skal over de 200 i løbet af 2018.

Cykling er populært, og den almindelige dansker har fået øjnene op for banecyklingen. I år har vi haft mange arrangementer, særligt for polterabends og firma arrangementer, ude på cyklebane. Man har prøvet en rigtig banecykel og blive kørt gennem en omnium konkurrence, præcis som Lasse Norman til OL. Udover nogle hyggelig dage på cyklebanen, har det givet den positive effekt af flere deltagere til de ugentlige træninger, flere følgere på nettet og i det hele taget mere fokus på hvad Aarhus Cyklebane er og kan tilbyde borgerne i Aarhus. Udover at være et konkurrence anlæg for Danmarks bedste på to hjul, er det også et idrætsanlæg for hele byens borgere.”

Sportsligt har det også været en flot sæson, hvor Aarhus igen i år hentede medaljer i de olympiske discipliner sprint og holdløb. Mens den unge himmelstormer Jeppe Aaskov Pallesen blev årets rytter, og det skårter ikke på forventerninger hos den sportslige leder Michael Berling:

En lokale elite er essentiel for at vi kan lave gode og flotte cykelløb over en hel sæson. Selvom vi som sommer bane er i konkurrence med landevejen om de bedste rytterne, har vi på få år fået samlet en stærk stab af lokale ryttere. Hvilket vi igen så i år med medaljer ved Danmarks mesterskaberne i sprint og holdløb. Ryttere som Lasse Eland, Jakob Frandsen, Mads Meyer, Aske Vorre, Thomas Guldhammer, Rasmus Søgaard, Nicklas O. Pedersen, Nils Lau Nyborg Broge og årets rytter Jeppe Aaskov Pallesen har i år haft stor betydning for den sportslige udvikling.

DM bronze i holdløb til Aarhus ved Jakob Frandsen, Rasmus Søgaard, Lasse Eland og Nils Lau Nyborg Broge.

Sæsonen 2018

Det sportslige får endnu et løft i den kommende sæson og Aarhus Cyklebane byder på større og flottere stævner. Datoerne for 2018 er på plads, men der stadig forhandles med DCU om hvilke Danmarksmesterskaber der skal på plakaten i Aarhus i 2018. Det er dog helt sikkert at årets åbnings løb bliver afviklet fredag d. 4. maj, og at der fredag d. 7. september er comeback til det legendariske Festuge Parløb.

  • Fredag d. 4. maj – Åbnings stævne
  • Fredag d. 18. maj
  • Fredag d. 1. juni
  • Fredag d. 22. juni
  • Onsdag d. 8. august
  • Fredag d. 24. august
  • Fredag d. 7. september – Festugeparløb
  • Fredag d. 21. september