Den tidligere dobbelte Danmarks Mester og Veteran Verdensmester, Bernhard Franzpötter, viste sig som den stærkeste ved Grand Prix’et på Aarhus Cyklebane lørdag aften.

Som afslutning på det stort anlagte kultur arrangement “Op På Cyklen”, blev der i går aftes kørt Aarhus By’ Grand Prix på Cyklebanen. De helt store sprintere fra København havde gjort deres entré, med de tidligere danske mestre William Rimkratt-Milkowski (2013) og Bernhard Franzpötter (2011 og 2012) i spidsen. Grand Prix’et i Aarhus har en historie helt tilbage til 1922, hvor Københavneren Oscar Guldager vandt. Generelt har københavnerne taget sig godt af sølvtøjet, til Grand Prix’erne i Aarhus, og i år var ingen undtagelse, hvor alle tre pladser på podiet blev besat af københavnerne.

De 6 startende ryttere var inddelt i to semifinaler med 3 ryttere i hver. I første semifinaler vandt Danmarks Mesteren fra 2013, og et af største danske sprint talenter i mange år, William Rimkratt let foran et andet ungt sprint talent, Jakob Joenson og med Østrigske Florian Schneider som nr. 3. I den anden semifinale, vandt Bernhard Franzpötter foran Kim Bo Jensen og Claus Jørgensen. De fire tabende ryttere fra de to semifinaler, skulle derefter kæmpe om den sidste plads i finalen via ét fire-mands opsamlingsheat. Her viste Kim Bo Jensen, ikke bare regulær spurt styrke, men også flot taktisk forståelse, og udnytte Aarhusbanens længde til fulde. Florian Schneider forsøgte sig med en lang spurt, men Kim Bo fangede ham i tide, og gik forbi med unge Jakob Joensen på ydersiden. Selvom det så ud til, at Jakob kørte hurtigere, var han fanget på ydersiden hele vejen gennem opløbssvinget, og kunne ikke gå forbi Kim Bo. På mållangsiden måtte Jakob resignere, og dermed var Kim Bo klar til finale serien.

Grand Prix’et i Aarhus har som sagt en lang historie bag sig, og efter en lang pause har man fra arrangørerne side valgt at gå tilbage i historien for af finde inspiration til årets formatet. Dermed blev finalen ikke en moderne 2-mands match over 3 afdelinger, men dermed en finale serie med 3 ryttere. De 3 ryttere skulle gennem 3 x 2-mands matcher, hvor de skulle op mod hinanden én gang. Det hele skulle afsluttes med én 3-mands match, det hele afgjort på point. Lige ledes blev Petit Prix afgjort som 3 x 2-mands matcher mellem de tre ryttere, også på point.

I Petit Prix’et første to heats, skulle aftenens udlandske islæt, Florian Schneider op imod hhv. Jakob Joensen og Claus Jørgensen. Begge heats faldt ud til Københavners fordel, og så måtte Florian tage til takke med 3. pladsen. Dermed skulle aftenens yngste Jakob op mod aftenens ældste i en slags finale om Petit Prix’et. Her trak ungdommen sig sejrrigt ud. Efterfølgende blev de tre kombattanter hyldet for deres indsats af de fremmødte tilskuere.

Grand Prix Finalen blev en spændende omgang. I det første heat var William Rimkratt oppe mod Bernhard Franzpötter. Efter en tæt og taktisk match, trak Bernhard det længste strå. I de efterfølgende to matcher, besejrede først Bernhard og efterfølgende William, Kim Bo Jensen, som var kommet til finalen qua opsamlings heatet. Intet var dog afgjort forud for aftenens afsluttende finale heat, og alle tre ryttere kunne stadig løbe med titlen som grand Prix vinder. Selvom Kim Bo kørte sin chance, måtte han se sig overmatchet af de to top sprintere. Som i deres første møde, kørte William spurten hjem med Bernhard på hjul, og som i deres første møde kunne Bernhard skyde forbi på målsiden og tage sejren. Dermed kunne Bernhard bestige podiet som den første Grand Prix vinder i Aarhus siden de tidlige 90’ere.

Det var en tydelig glad, men også beæret Bernhard Franzpötter, Johannes Ollerup Sall fangede med mikrofonen umiddelbart efter løbet: “Jeg er glad for min sejr, men også stolt og beæret over nu, at få mit navn på samme liste som nogle af verdens største sprintere gennem tiderne. Tak til arrangørerne for at lave dette flotte arrangement, og til de mange tilskuere for deres fantastiske opbakning”. Der efter løbet kunne oplyse at de selv samme ryttere om uge drager til Cottbus i Tyskland, for at køre UCI-løb og at de selvfølgelig er tilbage til Jørgen Leths Æresløb 13.-15. august der også er UCI-løb i 2015.

[toggle title=”Resultater:” load=”hide”]

Første Semifinale:

 1. William Rimkratt-Milkowski
 2. Jakob Joenson
 3. Florian Schneider

Anden Semifinale:

 1. Bernhard Franzpötter
 2. Kim Bo Jensen
 3. Claus Jørgensen

Opsamlingsheat:

 1. Kim Bo Jensen
 2. Jakob Joenson
 3. Florian Schneider
 4. Claus Jørgensen

Grand Prix Finale: Heat 1:

 1. Bernhard Franzpötter
 2. William Rimkratt-Milkowski

Petit Prix: Heat 1:

 1. Jakob Joenson
 2. Florian Schneider

Grand Prix Finale: Heat 2:

 1. Bernhard Franzpötter
 2. Kim Bo Jensen

Petit Prix: Heat 2:

 1. Claus Jørgensen
 2. Florian Schneider

Grand Prix Finale: Heat 3:

 1. William Rimkratt-Milkowski
 2. Kim Bo Jensen

Petit Prix: Heat 3:

 1. Jakob Joenson
 2. Claus Jørgensen

Grand Prix Finale: Heat 4:

 1. Bernhard Franzpötter
 2. William Rimkratt-Milkowski
 3. Kim Bo Jensen

Samlet Resultat Petit Prix:

 1. Jakob Joenson, 2 point
 2. Claus Jørgensen, 3 point
 3. Florian Schneider, 4 point

Samlet Resultat Grand Prix:

 1. Bernhard Franzpötter, 3 point
 2. William Rimkratt-Milkowski, 5 point
 3. Kim Bo Jensen, 7 point [/toggle]