Grand Prix Aarhus 2019 UCI-CL2 – Resultater

Aarhus By’s Grand Prix

En forrygende grundlovsdag med høj sol, skabte de perfekte rammer for det internationale Grand Prix på Aarhus Cyklebane, hvor der blev sat en imponerende tilskuere rekord.

Aarhus By’s Grand Prix – Sprint

Der var lagt op til en spændende sprint konkurrence hvor de lokale forhåbning til Rasmus Søgaard var i top. Men det blev i stedet den tyske kraftkarl Marcel Laurenz, der satte en imponerende tid i kvalifikationen, og kørte den hurtigste tid på banen i flere år. Næst hurtigst var den svenske komet Otto Strandquist og den danske vicemester Tim Bendtsen fra København. Rasmus Søgaard var kun femte hurtigst og måtte i kvartfinalen op imod en anden hurtig københavner, Nicolai Luthmann. Søgaard brugte sit varemærke, den lange spurt til at overrumple københavneren. Dermed stod Søgaard overfor den noget mere erfarne tysker i halvfinalen. Søgaard vandt den første match, men blev herefter slået af erfaringen og måtte se henvist til bronze finalen. I den anden halvfinale gjorde Tim Bendtsen kort proces mod den unge svensker, Otto Strandquist. Men svenskeren kom stærkt tilbage og kunne efter to tætte dueller, tage 3. pladsen foran lokale Rasmus Søgaard, der nu skal arbejde videre frem mod DM i Aarhus til august.

Finalen blev præcis så spændende og underholdene som man kunne ønske sig. Laurenz gik første afdeling hjem fra spids, og vandt med halvt hjul, mens Bendtsen med en lignede opskrift tog sig af anden afdeling noget mere klart. Dermed var der lagt op til en tredje og afgørende afdeling. De to ryttere viste taktisk og teknisk sprint på et højt niveau, noget der blev honoreret af det tal stærke publikum. Men Laurenz fik holdt Bendtsen bag sig hele vejen til stregen, og kunne bytte sidste års 3. plads ud med første pladsen, mens Bendtsen atter måtte se sig henvist til 2. pladsen i Grand Prix’et i Aarhus.

Herre Omnium

Selv med det fulde danske banelandshold til start var en rytter i særklasse i herrernes omnium konkurrence. Den hollandske verdensmester Jan Willem van Schip sejrede i overbevisende stil foran fire danske landsholdsryttere. Jan Willem Van Schip startede i sikker stil med sejre i omniums konkurrencens to første afdelinger; scratch og tempoløb, inden en 7. plads i udskilningsløbet gav føringen til Niklas Larsen inden det afsluttende pointløb. Pointløbet blev skidt i gang af et stærkt udbrud med hollandske Yoeri Havik, Matias Gunnar Malmberg og lokale Jakob Frandsen. De tre ryttere tog sig af de to spurter, mens van Schip ved at score det resterende enlige point i spurterne kørte sig op på siden af den tidligere europamester, Niklas Larsen. Herfra så van Schip sig ikke tilbage med 5 spurt sejre ud af de resterende 10 spurter og i alt 39 point ud af maksimalt 55. Hollænderen sluttede løbet af på 169 point, og sejrede hele 25 point foran den olympiske mester fra London 2012, Lasse Norman Hansen. Lasse Norman overtog andenpladsen fra landsholds kollega Niklas Larsen, med en tredjeplads i sidste spurt. Mens Frederik Rodenberg og Matias Gunnar Malmberg rundede top 5 af.

Dame Omnium

Damernes omnium startede med en overraskelse, da unge norske Nora Tveit sejrede i scratchløbet foran Julie Leth og Amalie Didriksen. Men herefter var løbet en duel mellem de to danske europamestre, en duel Amalie Didriksen trak sig sejrerigt ud af. Julie Leth gik ellers ind til det afsluttende pointløb i førersædet, men Amalie Didriksen viste glimt af de kvaliteter der tidligere sikrede hende VM bronze i disciplinen, og vandt overbevisende. Tredjepladsen gik til svenske Frida Knutsson, som kørte sig op igennem konkurrencen.

Parløb

Der var lagt op til dansk revanche i parløbet oven på hollandsk opvisning i omnium konkurrencen. Løbet var længe et parløb mellem de to de tre danske top par, 1’erne Lasse Norman/Niklas Larsen, 7’erne Casper Folsach/Frederik Rodenberg og 10’erne Matias Gunnar Malmberg/Robin Skivild. Men mod afslutningen trak 1’erne Lasse Norman/Niklas Larsen fra og med en stærk afslutning fra det hollandske par nr. 4, Yoeri Havik/Roy Eefting kørte sig op på tredjepladsen.

Komplette resultater:

Aarhus By’s Grand Prix 2019