Danmarks Mesterskab

Fredag aften blev de danske og norske banemesterskaber skudt i gang på Odense Cyklebane, og med gode medalje chancer i den olympiske holdløbs disciplin.

Nye Norske Rekorder

Aftenens program startede med kvalifikationen til de norske mesterskaber i sprint, og hver blev det til nye norske rekorder på 200 meter for såvel herre som damer. Anita Yvonne Stenberg kørte i tiden 11,92 sekunder og forbedrede in egen rekord sat i Ballerup tilbage i 2006. Senere på aftenen sikrede Anita sig også den samlede sejr i sprint disciplinen. Jon Even Corneliussen, som vi i fjor så slutte på 4. pladsen i Petit Prix’et på Aarhus Cyklebane, satte ligeledes ny norsk rekord i aftes. Jon Even kørte de 200 meter i tiden 10,77 sekunder, og forbedrede dermed Aleksander Perez’ tidligere rekord, ligeledes sat i Odense.

DM Holdløb

Stor favoritterne fra Giant Castelli, med U23 Verdensmesteren Mikkel Bjerg og de tre OL-deltagere Casper P. Pedersen, Casper Folsach og Rasmus Quaade, sikrede sig sikkert DM titlen i holdløb. De fire ryttere havde i kvalifikationen kørt i tiden 4.14,57, og satte en tyk streg under favoritværdigheden, ved at vinde i den hurtigste tid nogensinde ved et danskmesterskab, 4.07,97. Sølvet gik til DBC med Julius Johansen, Kristian Kaimer Eriksen, Jesper Mørkøv og Arne Birkemose. Det sammenbragte hold bed godt fra sig i starten, men måtte til sidst se sig overmatchet mod Giant.

Aarhus havde med to hold på startlisten ambitioner om metal. Især hos det lokale førstehold med Jakob Frandsen, Nils Lau Nyborg Broge, Lasse Eland og MTBO verdensmesteren Rasmus Søgaard, var ambitionerne høje efter flere ugers specifik træning i Aarhus. Desværre fik holdet en dårlig start i kvalifikationen og kom aldrig ind i deres rytme. Holdet sluttede i tiden 4.31,14 og rakte til en plads i bronze finalen mod Cykling Odense. Her var der dog ingen slinger i valsen og Aarhus holdet hentede sikkert de unge Odense hold, og sikrede sig dermed bronze medaljer. Aarhus 2 med Niklas Larsen, Mikkel Skovgaard, Nikolaj Duffy Elbyhoej og Jens Frederik Hesse Thomsen kørte sig på 5. pladsen med tiden 4.49,40.

Siden genindførelsen af holdløbs DM tilbage i 2014, har et hold fra Aarhus været på podiet ved hvert mesterskab. Senest i 2015 kørte Nicklas O. Pedersen, Johan Tiedemann Langballe, Morten Abel sig til bronze med Rasmus Quaade, i år har 4 nye navne kørt sig i historiebøgerne for aarhusiansk banecykling.