Jeppe Aaskov Pallesen Årets Rytter

Aarhus Cyklebane 2017

Den 20-årige Jeppe Aaskov Pallesen fra Hammel C.K. slog sit navn fast som cyklebanens suverænt bedste rytter i 2017.

I 2016 skulle man frem til årets sidste løbedag for at bestemme hvem der løb med titlen af årets rytter, det var ikke tilfældet i år. Selvom det ikke blev til en topplacering ved Gert Franks Æresløb til Jeppe Aaskov Pallesen, var der i år ingen tvivl om udfaldet. Jeppe Aaskov Pallesen lagde allerede tidligt på sæson klart afstand til de øvrige ryttere på Aarhus Cyklebane.

Den kun 20-årige Jeppe Aaskov Pallesen fra Hadsten, repræsentere til dagligt Hammel C.K., dukkede første gang op på cyklebanen i 2015 hvor det blev til DM sølv i juniornes pointløb. Allerede i sin første senior sæson på Aarhus Cyklebane imponerede Jeppe med sit talent og aggressive kørestil. Det blev til en imponerende tredjeplads på årets præmieliste samt en sikker plads på det aarhusianske By-Kamps hold, som pressede Odense med Lasse Norman helt til det sidste. Igennem hele 2017 sæsonen har Aaskov Pallesen været flyvende, og det var først ved Gert Franks Æresløb det ikke blev til en podie plads. Listen af resultater tæller i år sejren ved Niels Fredborgs Æresløb, de samlede andenpladser ved Gunnar Asmussens Æresløb, Provins Mesterskabet i omnium, Jørgen Leths Æresløb, men især indsatsen ved elitens danske omniummesterskab 27. juni på Aarhus Cyklebane imponerede publikum, sports-chefen og ikke mindst landstræner Casper Jørgensen.

Årets rytter: Jeppe Aaskov Pallesen Hammel C.K. Foto: Tommy Kjærluff Eriksen.

Lige bag Jeppe Aaskov Pallesen finder man vinderen af Gunnar Asmussens Æresløb og den jyske vice-mester i parløb, Lasse Eland. Eland fik en perfekt start på sæsonen med den samlede sejr på sæsonens første stævne dag. Men i forhold til Aaskov Pallesen måtte Eland se sig over matched set over en fuld sæson på Cyklebanen. På samme pointtal som Lasse Eland finder vi Aarhus Cyklebane veteranen, Michael Berling. Det er ikke et tegn på comeback på den store scene til den tidligere Danmarksmester og EM sølvinder, men nærmere et udslag af stabilt kørsel over hele sæsonen. Hvilket også må siges at være tilfældet med årets 4. plads, Masters EM finalisten Jens Frederik Hesse Thomsen. Både Berling og Hesse har primært begået sig af B-klassen hvor de største resultater er kommet, mens det lejlighedsvis er blevet til placeringer i A klassen. Bag de to veteraner finder vi reelt årets tredjebedste elite rytter, Jakob Frandsen. Frandsen der er en del af det lokale Team AURA Energi – C.K. Aarhus, var ved flere lejligheder ikke været til rådighed for Aarhus Cyklebane, da han også havde en omfattende udlandsprogram med sit landevejs hold. Frandsen havde unægteligt sluttede højere på årets rangliste, hvis han havde været at finde ved flere løbedage, også set i lyset af at han reelt set var sæsonens stærkeste rytter på cyklebanen i Hamburg.

Men det tegner særdeles godt for fremtiden for Aarhus Cyklebane. Med unge ryttere som Jeppe Aaskov Pallesen, Lasse Eland og Jakob Frandsen tilsat nye stærke navne som Rasmus Søgaard, Aske Vorre, Nils Lau Nyborg Broge så er den lokale trup elite ryttere stødt voksende. Formand Johannes Ollerup Sall, er igen i år tilfreds med udviklingen: “Det er glædeligt at se udviklingen af vores lokale rytterstab forsætter år fra år. I denne sæson er der kommet nye navne til, der med at løfte niveauet gennem træningen og i selve løbene, det er utroligt vigtigt for den fortsatte sportslige udvikling. Desværre har vi også mistet et par af vore gode ryttere, og så er flere blevet så gode at de rejser meget mere ud med deres respektive landevejshold og dermed ikke er til rådighed for cyklebanen. Det er gamet og det er vi bekendt med, og arbejdet er hele tiden at skabe nye baneryttere til alle niveauer“.

Den komplette præmieliste med samtlige klasser for 2017 kan findes her: Præmieliste 2017.

Lasse Eland og Jeppe Aaskov Pallesen. Foto: Toke Hage.