Gert Franks Æresløb – Optakt

Gert Franks Æresløb 2015

Aarhus Cyklebane er så småt ved at være klar til Gert Franks Æresløb, som også indeholde to spændende Danske Mesterskaber for Juniorerne, nemlig i scratch- og pointløb.

Gert Frank er en af Danmarks mest vindende 6-dagsryttere med imponerende 20 6-dags sejre, kun overgået af fynske Palle Lykke med 21 sejre. Op gennem 1970’erne og 1980’erne imponerede Gert ikke bare den danske, men også den internationale cykelverden med sin kunnen. Det blev i 1976 til OL Bronze i Montreal, Canada, i 100 km holdløb på landevejen, inden Gert i 1977 blev professionel. Her opnåede Gert stor succes på de europæiske vinterbaner, og hentede ikke mere end 10 medaljer ved de europæiske mesterskaber som professionel.

Gert Forcer var par og derny løbene, derfor er det helt naturligt, at Gert’ Æresløb køres om et par omnium, som man kender det fra 6-dagsbanerne. Aftenens program omfatter parudskilningsløb, linjeløb (for sorte numre), individuelt udskilningsløb (for hvide numre), balustradespurt (gigant spurt), mens det hele sluttes af med parløbs jagt.

Favorit værdigen til aftenens endelige sejr, må tilskrives par nr. 7, med Alex Rasmussen og Elias Helleskov Busk. Første og anden udfordre til par nr. 7, er parrene 1 og 9, med Frederik B. Schwartz og Jacob Mørkøv og de helt unge Martin Frank og Frederik Steen fra Norge. Men det lokale par nr. 2 med Nicklas O. Pedersen og Jakob Frandsen må betegnes som stærke udfordrere, og så ved onsdagens træning meget skarpe ud.

DM for Junior

I forbindelse med Gert Franks Æresløb, afholder Aarhus Cyklebane ligeledes Danmarks Mesterskaber for junior i hhv. scratch- og pointløb. De lokale drenge med Johan Tiedemann Langballe i spidsen, er yderst opsat på at gøre en god figur og måske tage en medalje på en god dag mod de stærke Københavnere.

Første løb skydes i gang kl. 18.00, fuldt program med startlister kan hentes her:

Program Gert Franks Æresløb