Guld Lasse: “Banerekorden er et mål”

By-Kampen

Odense kommer med et skræmmende stærkt hold til fredagens By-Kamp, og en af de 4 rytterne er ingen ringere end den forsvarende olympiske mester i Omnium, Lasse Norman Hansen.

Lasse Norman Hansen er tilbage på Aarhus Cyklebane efter nogle års pause, og han kommer for at sætte sit aftryk på aftenens løb. Lasse har nemlig øjnene rettet mod banerekorden på Aarhus Cyklebane. Rekorden, som er sat tilbage i 1964, tilhøre ingen ringere end selveste Mr. Aarhus Cyklebane, Niels Fredborg. Men står det til den nuværende olympiske mester, så skifter rekorden ejermand på fredag.

Det er ikke ofte jer kører omgang på tid i konkurrence sammenhæng, andet end det er til World Cup eller ved verdensmesterskaberne i Omnium, og der er altid lige en eller to som er hurtigere end mig. Jeg har kørt hurtige tider i Ballerup, som tidligere var banerekord der, men rekorden i Aarhus er ikonisk. Den er fra 1964, og sat af en af de største i sporten nogensinde, Niels Fredborg. Alle cyklebaner har haft deres “by konger”, men Niels er en verdens stjerne: 3 VM titler, 3 OL medaljer og en verdensrekord på 1.000 meter. Derfor vil det være stort, at kunne gå fra banen fredag aften med en banerekord, og forhåbentlig den samlede sejr i By-Kampen“.

Lasse Norman Hansen bliver første fynbo i aktion i fredagens By-Kamp, netop i disciplinen omgang på tid. Her skal han op i mod den hurtige Københavner Martin Frank og de to lokale ryttere Svend Helleshøj Buch og Nicklas O. Pedersen. Derudover deltagere Lasse i holdløb med Kasper Linde, Matias Greve og Nikolaj Just, samt det afsluttende pointløb. Løbene starter fredag aften kl. 18.00 på Aarhus Cyklebane.

Lasse Norman Hansen, foto: Team Stölting
Lasse Norman Hansen, foto: Team Stölting