Marc Hester sejrede i Gert Franks Æresløb

Gert Franks Æresløb

Professionelle Marc Hester sejrede i ny banerekord da der i går blev kørt Gert Frank Æresløb Derny Grand Prix som sæsonafslutning på Aarhus Cyklebane.

Første halv finale blev en tæt affære, da fire ryttere tidligt lagde afstand til det øvrige felt. Lokale Jakob Frandsen tog tidligt føringen i et opskruet tempo. Vinderen af Kay Werners Mindeløb, Aske Vorre, angreb og tog kortvarig føringen, inden den forsvarende vinder Jacob Mørkøv nærmest svævede udenom de to lokale ryttere, der for første gang prøvede kræfter med et stort Derny Grand Prix. Mørkøv lagde hurtigt afstand til de øvrige, der nu skulle kæmpe om de resterende to pladser i finalen. Aske Vorre holdt sin anden plads, mens Jakob Frandsen og årets rytter Jeppe Aaskov Pallesen kørte side om side. Aaskov Pallesen var med halvanden omgang til mål reelt set forbi Frandsen, men den lange vej udenom ved barrieren kostede kræfter og Frandsen svarede igen og tog den sidste plads i finalen.

To af de øvrige forhåndsfavoritter, Marc Hester og hollandske Christian Kos, begge pacet af de tidligere flerfoldige verdensmestre i motorpace Peter Bäuerlein (Tyskland) og Rene Kos (Holland), lagde sig hurtigt i spidsen. Her lå de løbet ud, og Marc Hester så ud til at være i skræmmende form, mens EM finalisten Christian Kos så ud til at kun at bruge de kræfter der var nødvendige for at komme i finalen. Bag de to var der en hård kamp om den sidste finale plads. Københavnske Anders Fynbo lå på tredje pladsen, hvor han gang på gang blev angrebet af de to Aarhus ryttere Lasse Eland og Mikkel Skovgaard. Især den unge junior Mikkel Skovgaard prøvede med et kraftfuldt angreb på de sidste omgange, men måtte til sidst opgive at følge sin pacer i den høje fart.

Den lille Finale

En tydeligt skuffet Jeppe Aaskov Pallesen ville revanchere et skuffende nederlag i den første halv finale, og lagde straks fra start ud som lyn og torden. Det stod hurtigt klart at det øvrige felt ikke kunne følge den stærke Hammel rytter. Lasse Eland forsøgte at følge med i det høje tempo, men måtte opgive, og efterfølgende se sig paceret af først en særdeles velkørende Mikkel Skovgaard, der tog andenpladsen, og siden også Vejles Thomas Guldhammer. Eland sluttede på fjerdepladsen, mens Vejles Asbjørn Dalgaard runde feltet af på femtepladsen.

Gert Franks Æresløb – Finalen

Ryttergården var præget af en særlig spænding inden start, man kunne mærke på rytterne at det ville komme til at gå stærkt og at en ny banerekord var på spil. Den svage vind havde lagt sig totalt over Aarhus, og man kunne ikke få bedre forhold til baneløb på Aarhus Cyklebane. De rutinerede pacerer fik startet op under maskinerne, mens rytter trak lod om start rækkefølgen. Da løbet blev skudt i gang, skød en af forhånds favoritterne Jacob Mørkøv afsted fra start. Mørkøv lagde straks fra start en tempo, der strakte feltet ud, men det stoppede ikke lokale Jakob Frandsen i at forsøge sig med et angreb. Frandsen tog spidsen, og kørte tidligt sin chance for et topresultat. Men omkring halvvejs satte favoritterne Hester, Kos og Mørkøv for alvor fart på feltet. Hester, pacet af den tidligere verdensmester Peter Bäuerlein (Tyskland) tog spidsen med Kos i anden position. De satte et dræbende tempo, så den forsvarende mester Jacob Mørkøv, pacet af Michel Laursen, måtte strække gevær. Det lignede længe at Kos ville sætte et angreb ind på de afsluttende omgange, men en særdeles velkørende Hester øgede farten hele vejen til mål. Kos fulgte efter, men kunne ikke udfordre Hester, og måtte til sidst se sig slået med 30 meter. Mørkøv sluttede treer foran Aske Vorre, Jakob Frandsen og Anders Fynbo.

Der var simpelthen klasse forskel på Marc Hester og det resterende felt i går aftes. Ikke nok med at Hester sikrede sig den samlede sejr i Derny Grand Prix’et, så tilbage lagde han de 10 km i den imponerende tid 10 minutter og 31,829 sekunder. En tid, som skar hele 36 sekunder af Jacob Mørkøvs eksisterende banerekord fra i fjor, og foruden sejren i aftenens Grand Prix blev duoen Hester/Brauerlein hædret for ny banerekord.

Komplette resultater: Gert Frank Æresløb 2017